Skip to content
Bistrița-Năsăud Știri locale

Bistriţa-Năsăud: Municipiul Bistriţa şi patru comune înregistrează indici de infectare cu noul coronavirus de peste 4 la o mie

Inquam Photos / Octav Ganea

Autorităţile din Bistriţa-Năsăud anunţă că cinci localităţi din judeţ, între care şi municipiul reşedinţă, au depăşit indicele de infectare de 4 la o mie de locuitori cumulat pentru ultimele 14 zile, iar în aceste localităţi vor fi introduse restricţiile privind funcţionarea agenţilor economici şi circulaţia persoanelor.

Potrivit Prefecturii Bistriţa Năsăud, localităţile unde a fost depăşit pragul de infectare de 4 la o mie de locuitori sunt  municipiul Bistriţa şi comunele Budacu de Jos, Sânmihaiu de Câmpie, Teaca şi Braniştea.

În acest context, autorităţile judeţene amintesc măsurile luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a hotărât introducerea de noi restricţii care să contribuie la combaterea infectării cu virusul SARS-Cov-2 în oraşele şi comunele care depăşesc acest prag de infectare.

Astfel, a fost redus intervalul orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1000 de locuitori şi mai mica de 7,5 la 1000 de locuitori, până la ora 20.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Excepţie fac localnici care au motive întemeiate pentru a se deplasa, iar deplasarea acestora se face în baza declaraţiei pe propria răspundere sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *