Skip to content
Bistrița-Năsăud Știri locale

Bistriţa Năsăud: Peste 170 de persoane, la primul centru de vaccinare anti-COVID-19 de tip drive-through din judeţ

ziardebistrita.ro

Primul centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through din judeţul Bistriţa-Năsăud, organizat la acest sfârşit de săptămână în parcarea unui centru comercial din municipiul reşedinţă, s-a dovedit a fi un succes, în primele trei ore fiind epuizate circa 60% din dozele alocate zilei de sâmbătă.

Centrul de vaccinare funcţionează în fiecare dintre cele două zile între orele 8,00 – 20,00, pentru fiecare zi fiind prevăzute 288 de doze de vaccin Pfizer.

Primele maşini cu persoane care au dorit să se vaccineze s-au aşezat la rând înainte de ora 8,00 dimineaţa, iar fluxul a fost unul constant, astfel că, după primele trei ore, numărul celor imunizaţi era de 170, de toate vârstele. S-a venit la vaccinare cu maşina personală, dar şi cu taxiul, cu toată familia, de la cei mai tineri la cei mai în vârstă, dar şi în gaşcă, cu prietenii.

Marea majoritate a celor care s-au vaccinat în primele trei ore au fost din municipiul Bistriţa, iar printre doritori s-au numărat şi bistriţeni reveniţi în ţară din Spania, Germania, Polonia sau Suedia. Bistriţenii au fost aşteptaţi la centrul de vaccinare cu muzică: s-a început cu Mozart, s-a continuat cu romanţe, iar mai apoi s-a trecut la acorduri mai moderne.

Reprezentanţii autorităţilor locale – de la Prefectură, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Primăria Bistriţa, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Bistriţa – au fost prezenţi de la prima oră pentru a se asigura că centrul de vaccinare drive-through funcţionează în cele mai bune condiţii. Personalul alocat centrului este format din trei medici, şase asistenţi medicali şi trei registratori, la care se adaugă 20 de voluntari SVSU.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, s-a arătat mulţumit de impactul avut de centrul drive-through în primele ore de funcţionare şi spune că astfel de acţiuni vor fi organizate în municipiu, în această lună, la fiecare sfârşit de săptămână.

Acţiunea merge bine. La 8 fără 20 de minute, când am ajuns, deja erau 20 de maşini care aşteptau deschiderea, cea de la ora 8. Este un succes. Va trebui să multiplicăm acţiunea, adică săptămâna viitoare o să o facem în faţa Sălii Polivalente, pe urmă la un centru comercial din partea de jos a oraşului şi pe urmă ne întoarcem aici, ca să facem rapelul. Au venit oameni cam de peste tot, marea majoritate sunt din municipiul Bistriţa„, a declarat Dolha pentru Agerpres.

Prefectul doreşte extinderea campaniei de vaccinare şi în mediul rural, unde locuiesc aproximativ 60% din locuitorii judeţului. „Va trebui să mergem mai departe cu caravanele de vaccinare, adică să ajungem în mediul rural, şi acolo ne gândim deja să avem un autobuz pe care să îl pregătim pentru asta. Ştim că avem un judeţ care este preponderent rural şi avem o problemă acolo şi o să facem şi asta. Este important ca astăzi şi mâine lucrurile să se desfăşoare bine, să terminăm cele 600 de vaccinuri din cele două zile, poate chiar să mai aducem şi din alte părţi. Este un început„, a mai spus prefectul.

În jurul orei 11,00, când deja fuseseră imunizaţi 170 de bistriţeni, autorităţile au început să dea telefoane la Cluj pentru o suplimentare a dozelor de vaccin Pfizer, pentru ziua de duminică, conştiente că, dacă ritmul se menţine, întreaga cantitate de vaccin prevăzută pentru cele două zile ar putea fi epuizată până sâmbătă seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *