Skip to content
Bistrița-Năsăud Știri locale

Bistriţa-Năsăud: Şefa DSP – Vaccinarea stagnează; ne bazăm pe echipele mobile, ne agăţăm de tot ce putem

Inquam Photos/George Calin

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a declarat miercuri, în cadrul şedinţei de Colegiu prefectural, că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 stagnează la nivelul judeţului, adresabilitatea fiind scăzută în centre.

Potrivit lui Andriţoiu, echipele mobile sunt cele pe care se bazează în prezent autorităţile, acestea urmând să ajungă la mai multe evenimente organizate în judeţ, dar şi în staţiunea Băile Figa.

„Suntem într-o perioadă în care, din păcate, vaccinarea stagnează. La centre, în special, adresabilitatea este mică. Ne bazăm mult pe echipele mobile, pe care, în luna iunie, le-am planificat în diferite localităţi şi o să facem o planificare şi pentru luna iulie. Ne agăţăm de tot ce putem, mergem la festivaluri, mergem la diferite evenimente, o să profităm şi de faptul că la Figa se deschide sezonul şi o să ducem şi acolo o echipă mobilă. Încercăm pe toate căile să vaccinăm cât mai mult, pentru că, deşi acum este incidenţa cea mai mică, acum este şi momentul să ne vaccinăm, ca să fim pregătiţi pentru momentul în care o să apară alte cazuri”, a afirmat şefa DSP.

Până la această dată, în judeţ s-au vaccinat complet în jur de 57.000 de persoane, dintre care circa 400 sunt copii, potrivit agerpres.

Exceptând zona urbană, localităţile din mediul rural cu rate de vaccinare bune sunt Braniştea şi Lechinţa, în timp ce la polul opus se află comunele Tiha Bârgăului, unde, din circa 6.000 de locuitori, s-au vaccinat 25, dar şi comunele Parva şi Rebra.

Directorul DSP Bistriţa-Năsăud a adăugat că, în această perioadă, tinerii sunt cei care vin în număr mai mare să se vaccineze împotriva COVID-19.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *