Skip to content
Bistrița-Năsăud Știri locale

Bistrița: Spitalul Judeţean închide unul dintre cele două puncte de prelevare a probelor pentru COVID, din cauza cererii scăzute pentru testare

Inquam Photos / Octav Ganea

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa va închide, începând de luni, 25 ianuarie, punctul de recoltare a probelor pentru testarea COVID-19 din curtea unităţii, având în vedere numărul mic de solicitări, a anunţat joi managerul Gabriel Lazany, printr-un comunicat postat pe pagina sa de socializare, relatează Agerpres.

Cei care doresc să se testeze vor putea apela la punctul de recoltare din cadrul Ambulatoriului SJU (Policlinica Bistriţa) sau la laboratoarele private.

„Datorită numărului mic de solicitări pentru testarea COVID-19 pe RT-PCR, începând de luni, 25.01.2021, punctul de recoltare din cadrul Spitalului Judeţean îşi încetează activitatea. Rămânem la dispoziţia doritorilor de testare COVID-19 pe RT-PCR, cu punctul de recoltare din Policlinică, str. Gării nr. 9-11, de luni până vineri, între orele 8:00-11:00. Rezultatul testării se comunică în cursul aceleiaşi zile pe e-mail”, a informat Lazany.

În cursul zilei de miercuri, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au fost efectuate 365 de teste COVID-19, dintre care 122 la Spitalul Judeţean, 99 de teste rapide, iar restul, la laboratoare private, fiind depistate 33 de persoane pozitive.

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că sunt foarte multe persoane care se testează acasă și care nu raportează la DSP că sunt infectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *