Skip to content
Economie Societate

Bitcoin a scăzut miercuri faţă de dolar la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni, în urma audierii lui Mark Zuckerberg în Congres

venturebeat.com

Bitcoin a scăzut miercuri faţă de dolar la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni, după ce directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a exprimat îndoieli că proiectul criptomonedei Libra va funcţiona, în timpul unei audieri în Congresul Statelor Unite, relatează Reuters, citat de News.ro.

Preţul bitcoin pe platforma Bitstamp din Luxembourg a atins în timpul tranzacţiilor de miercuri cel mai redus nivel de la jumătatea lunii mai, de sub 7.300 de dolari, fiind ulterior tranzacţionat în declin cu 6,95%, la 7.471 de dolari pe unitate.

" "

Zuckerberg a recunoscut în timpul audierii în Comisia pentru servicii financiare din Camera reprezentanţilor că nu ştie dacă Libra va funcţiona. Dar a încercat să convingă parlamentarii că Facebook nu va susţine nicio măsură a Libra Association, care reuneşte 21 de membri, între care firme de investiţii şi organizaţii non-profit, de lansare a monedei digitale până când aceasta nu va răspunde satisfăcător tuturor îngrijorărilor autorităţilor de reglementare.

Bitcoin a scăzut rapid imediat după începerea audierii. În prezent, există un sentiment tot mai puternic că am putea să nu vedem niciodată Libra funcţionând, iar acest lucru ar fi un regres pentru întreg spaţiul criptomonedelor”, a spus Edward Moya, analist senior la OANDA, în New York.

Libra ar urma să fie o monedă digitală garantată prin rezerve formate din active reale, între care depozite bancare şi obligaţiuni guvernamentale pe termen scurt şi deţinute de o reţea de custozi. Structura are rolul să crească încrederea şi să stabilizeze preţul.

Planurile au fost analizate intens de autorităţile de reglementare, îngrijorate de impactul acestora asupra sistemului financiar, datele private ale utilizatorilor şi posibila folosire a Libra pentru spălare de bani şi finanţarea terorismului.

Bitcoin a avut o tendinţă descendentă în a doua jumătate a acestui an, coborând cu circa 47% faţă de dolar, de la sfârşitul lunii iunie.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *