Skip to content
Economie

Bitcoin, la minimul din ultima lună. Declinul poate continua, în condițiile în care investitorii se feresc de activele cu risc mare

zf.ro

Bitcoin a coborât la cel mai redus nivel din ultima lună, în contextul în care aversiunea la risc a investitorilor trage în jos întreaga piață a criptomonedelor.   Cea mai importantă criptomonedă a scăzut luni cu până la 4,2%, la 38.580 dolari. Ether, a doua criptomonedă ca mărime, a scăzut cu 4,7%, coborând până la 2.902 dolari. Valoarea pieței globale de criptomonede a scăzut cu aproximativ 4% în ultimele 24 de ore, până la 1.900 de miliarde de dolari, potrivit datelor CoinGecko, citate de profit.ro.

Indicatorii de analiză tehnică sugerează că, în pofida declinului recent, bitcoin „este încă departe de a fi supravândută”, ceea ce înseamnă că scăderile ar putea continua. Suportul pe termen scurt, de 35.000 de dolari, nu va rezista pentru mult timp, afirmă John Roque, analist tehnic la 22V Research, într-o notă, citată de Bloomberg.  „Continuăm să credem că va ajunge (bitcoin-n.red) la nivelul de 30.000 de dolari”, mai afirmă Roque.   Bitcoin, alături de alte active cu risc ridicat, a întâmpinat dificultăți în ultimele luni. În acest a, criptomoneda s-a tranzacționat în mare parte într-un interval cuprins între 35.000 și 45.000 de dolari, în condițiile în care Rezerva Federală a început să majoreze ratele dobânzilor pe fondul unei inflații persistente. Anul trecut, bitcoin a atins un maxim istoric de aproape 69.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *