Skip to content
Internațional

Bitcoin s-a apreciat cu 20%, în urma unei comenzi misterioase de cumpărare

venturebeat.com

Bitcoin s-a apreciat marţi cu 20%, la cel mai ridicat nivel din ultimele aproape cinci luni, şi a tras după sine şi alte monede virtuale, după o comandă majoră de cumpărare din partea unui cumpărător misterios, care a declanşat tranzacţii frenetice, potrivit analiştilor intervievaţi de Reuters.

Astfel, bitcoin a depăşit nivelul de 5.000 de dolari pe unitate pentru prima oară de la jumătatea lunii noiembrie, iar ulterior a închis la 4.800 de dolari pe unitate, în creştere cu 16%. Bitcoin a consemnat în acest fel cea mai mare creştere într-o singură zi din aprilie 2018.

La sfârşitul anului 2017, bitcoin a atins aproape 20.000 de dolari pe unitate, reprezentând nivelul maxim al unei bule speculative care a fost alimentată de investitorii de retail. Preţurile au scăzut însă anul trecut cu trei sferturi, tranzacţiile fiind dominate de fonduri de hedging mai mici şi de firme cu activităţi în sectorul criptomonedelor.

Creşterea de marţi a fost determinată probabil de un ordin de cumpărare de circa 100 de milioane de dolari, pe platformele  Coinbase şi Kraken din SUA şi Bitstamp din Luxembourg, a declarat Oliver von Landsberg-Sadie, director general al firmei de criptomonede BCB Group.

”A fost un singur ordin, gestionat algorotmic pe trei platforme, a spus Oliver von Landsberg-Sadie.

Analiştii nu pot explica misterul ordinului atât de mare al cumpărătorului, scrie news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *