Skip to content
Politică

Bivolaru, dezvăluiri incendiare: Am părăsit România ascuns într-un tir!

misa

Gregorian Bivolaru a povestit, în primul interviu de la aducerea în ţară, despre modul în care a plecat din România, ascuns într-un tir și cum a fost prins la Paris, la un târg de carte, la care mergea anual, informează Mediafax.ro.

„Am ales să părăsesc într-un anume mod România, după ce m-am confruntat cu o serie de abuzuri şi ilegalităţi flagrante (…). Am părăsit România fiind ascuns într-un tir de marfă, care avea ca destinaţie Suedia şi apoi am solicitat azil politic în Suedia”, spune Gregorian Bivolaru.

„(…) autorităţile suedeze mi-au acordat în anul 2005, statutul de refugiat politic, statut pe care îl am chiar şi în prezent. Este de asemenea, semnificativ, că două instanţe din România, respectiv, instanţa de la Sibiu, dar şi instanţa superioară din oraşul Alba au costatat apoi că sunt nevinovat, dar în urma apelului făcut de procuratură, dosarul acestui caz a fost înapoiat în final la ICCJ, iar aici, aşa-zisul complet negru, prezidat de domnul judecător Ionuţ Matei, a ales să rejudece de la zero acest dosar şi a săvârşit unele abuzuri evidente, cum ar fi, spre exemplu, faptul că a afirmat că a primit o scrisoare de ameninţare din partea yoghinilor chiar în ziua în care urma să judece acest dosar, iar apoi, cu toate că era necesar şi firesc să se abţină să mai judece respectivul dosar, a intrat totuşi şi l-a judecat, iar apoi mi-a dat o pedeapsă imensă de şase ani de închisoare, chiar dacă era evident că sunt nevinovat”, a mai afirmat guru MISA.

Bivolaru a fost adus în România în vara anului trecut sub escortă, după ce magistraţii francezi au decis că acesta poate fi extrădat.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *