Blaga contează pe UDMR la prezidențiale

 Vasile Blaga a declarat că nu poate aprecia dacă electoratul UDMR va face diferenţa în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, dar a ținut să amintească faptul că electoratul maghiar a votat în general candidaţii de dreapta. 

‘Nu ştiu dacă va face diferenţa, dar ştiu că în permanenţă, în majoritate, electoratul maghiar a votat candidatul de dreapta, indiferent cum l-a chemat. Vă reamintesc că la alegerile din 2009 maghiarii, în majoritate, 7 la 3, nu au ţinut cont de recomandarea liderului lor de a-l vota pe Mircea Geoană. Eu sunt convins că şi în acest an lucrurile se vor întâmpla la fel’, a declarat Vasile Blaga.

‘Autonomie la Harghita atât cât şi în Olt (…) Suntem adepţii descentralizării, credem că sunt foarte multe lucruri de făcut, dar nu numai pe linia descentralizării, ci şi în reformarea statului român care din punct de vedere administrativ arată mai rău ca în 1968. Cu acest lucru suntem de acord, credem că e nevoie de transfer de responsabilităţi, dar însoţite de resurse financiare către administraţiile publice locale, dar nu autonomie pe criterii etnice’, a mai spus Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL