Skip to content
Politică

Blaga îi răspunde lui Ponta

Președintele PDL Vasile Blaga a luat cuvântul în plenul Parlamentului înaintea votului pe moțiunea de cenzură inițiată de ACL.

Liderul democrat-liberal i-a răspuns astfel premierului Victor Ponta.

„Aș vrea să mulțumesc prim-ministrului că ne-a acordat o deosebită atenție mie și domnului Iohannis. Dar de ce îți e frică, Victore, nu scapi. În 15 noiembrie, președinte va fi Klaus Iohannis și vei avea timp să mănânci floricele și popcorn. Spunea dânsul că eu și domnul Iohannis am trimis la Bruxelles o scrisoare prin care nu eram de acord cu nominalizarea. Nu este adevărat. Nu eram de acord cu procedurile. Când a fost numită doamna Vălean vice-președinte voi nu ați votat-o. Noi am votat-o pe doamna Crețu. De când sunteți prim-ministru ați dat o ordonanță de urgență la 72 de ore. PSD și Ponta au reușit prin OUG 55 să atingă cea mai abjectă formă de guvernare”, a spus Blaga.

Premierul Victor Ponta a criticat Guvernul Boc, care a dat prea puține ordonanțe de urgență.

„Vreau sa explic în fața Parlamentulu cum e cu OUG – intr-adevar cred si încerc până  voi fi președinte și dupa voi critica Guvernul ca emite prea multe Ordonanțe de Urgență.De exemplu:

2010- 133 ordonanțe
2011 – 126 ordonanțe
2013 – 117 ordonanțe
2014 – 56 ordonanțe

Chiar si o treime din cat a dat Guvernul Boc sunt prea putine”, a spus Ponta.

Initiatorii motiunii solicita Guvernului sa lase „jos mainile” de pe administratia publica locala, sa-i lase pe alesii locali sa faca administratie in slujba cetateanului si nu politica dictata de la centru si sa lase institutiile statului sa functioneze liber, fara a le transforma in „gubernii” personale ale lui Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *