Skip to content
Politică

Blaga își motivează decizia de a candida la europarlamentare: Am o anumită experiență

jurnalul.ro
" "

Fostul copreşedinte al PNL, Vasile Blaga, consideră că experiența lui este vitală la Bruxelles, în calitate de europarlamentar.

La întrebarea de ce s-a decis să candideze pentru alegerile europarlamtentare, Victor Blaga a declarat că acesta poate contribui în grupul PPS cu destul de multe positive pentru România.

" "

„Zonă în care mă pricep, evident, în tot ceea ce înseamnă parcursul pe care l-am avut pe Schengen şi nu cred, fără să mă laud, că sunt prea mulţi oameni care şi au conexiuni la Bruxelles cu cei cu care am negociat la momentul respectiv eliminarea clauzei de salvgardare, pentru că ştiţi că am răspuns de ea. (…) Deci, am o anumită experienţă, zic eu, partidul va hotărî mai departe, sigur”, a declarat Vasile Blaga, joi, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Având în vedere înscrierea pe listele de europarlamentare a liderilor importanți de partid, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Crin Antonescu, Alina Gorghiu, Blaga susține că ei pot să ajute în continuare partidul și de la Bruxelles. „Asta nu înseamnă că nu poţi ajuta partidul în permanenţă, eu ştiu că europarlamentari au susţinut din greu şi campania prezidenţială şi campania pentru alegerile generale, deci asta nu e nicio problemă”.

„Pe de altă parte, eu cred că sunt oameni cu foarte multă experienţă care pot spun multe lucruri la Bruxelles”, a afirmat Blaga.

Fostul copreşedinte PNL a punctat că politica de la Bruxelles devine „tot mai importantă”, în contextul în care „euroscepticii câştigă teren în toată Europa”, informează Agerpres.

„E nevoie de o susţinere puternică pentru această construcţie care este Uniunea Europeană, unde este locul nostru”, a mai spus Blaga.

”Şi-au anunţat candidatura Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Cristian Buşoi, Marian Marinescu, cam aştia candidează. Sunt mulţi colegi care mi-au cerut să candidez, evident poate mulţi nu mi-au cerut că mă iubesc. Unii mi-ar fi cerut „candidează tu că dacă nu obţinem scorul pe care îl aşteptăm, tu o să răspunzi personal, alţii probabil m-au invitat să candidez sperând că voi creşte scorul partidului”, declara Orban.

Pe ordinea de zi a şedinţei Biroului Politic Naţional figurează şi pregătirea alegerilor europarlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *