Skip to content
Politică

Blaga la DNA. Bodea, declarații explozive: L-au strâns de cojones! EXCLUSIV

sursazilei.ro

Co-președintele PNL Vasile Blaga este suspect într-un dosar al DNA. Senatorul Cristian Bodea (fost PNL-ist, în prezent membru al Partidului Ecologist Român) a oferit, miercuri, pentru PSnews.ro, o serie de declarații explozive.

CITIȚI ȘI: De unde i se trage lui Blaga dosarul. Cine l-a TURNAT la DNA EXCLUSIV SURSE

Amintim că senatorul Bodea a fost exclus din PNL în luna iunie, după ce s-a plâns că liderii partidului deveniseră mult prea obedienți față de președintele Klaus Iohannis, ajungând până într-acolo, încât să încalce libertatea de expresie a membrilor formațiunii politice.

Parlamentarul a apreciat că în spatele acestei spețe se află atât o strategie de „albire” a PNL, cât și distragerea atenției de la dosarul casei pe care soții Klaus și Carmen Iohannis ar fi obținut-o cu acte false – speță care a avut termen astăzi (miercuri) în instanță, dar care a fost amânată până pe 7 decembrie.

„Sunt două chestiuni aici. Unu: e clar că se încearcă o albire a PNL (pentru că e o manevră mai veche deja – de săptămâna trecută începută). Știți că PNL-ul era blamat tot timpul, că e PDL-izat. De fapt, nu era PDL-izat, fiindcă Blaga era amenințat cu aceste dosare de la început. A intrat în PNL și apoi l-au strâns puțin de cojones cu aceste dosare. Ați văzut tot timpul că vine după Alina Gorghiu ca un pudel. El era ținut acolo ca să țină electoratul PDL captiv (ăia, 10%, pe care i-or mai fi avut). Și-acum au zis să scape de el, că era prea mare bagajul, prea mare PDL-izarea. PDL-izarea au făcut-o Alina și cei din echipa ei, pentru că le-a convenit dictatora și lor – dictatura din PDL le-a venit ca o mănușă și apoi au dat vina pe PDL. Acum, însă, bagajul PDL e prea murdar și deranjează. Și vor să albească, să pară că PNL e curat și speră ca fostul electorat al lui Blaga (ăia 10%) să rămână, totuși, cu PNL, pentru că Blaga nu va mai avea timp acum să se organizeze, să meargă la PMP, să mute electoratul. E o mișcare-surpriză”, ne-a explicat Cristian Bodea.

În continuare, Bodea a adus în discuție situația delicată în care se găsesc, în prezent, foștii PD(L)-iști, conduși de către Vasile Blaga.

„Acum, e o șmecherie pe care Blaga le-a făcut-o altora, dar care acum a pățit-o și el: în ultimul moment, nu te punem pe listă. Stai cu noi, stai cu noi și te executăm în ultimul moment. Ei bine: acum, în ultimul moment, DNA îl ia pe Blaga, iar electoratul nu are unde să fugă. El n-are timp să se organizeze: să fugă ori la Băsescu, ori să-și facă partid nou. Și atunci electoratul PD-ist rămâne, că încă nu s-a fuzionat. PD-iștii ăia au rămas cu PD-ismul în cap (nu sunt liberali convinși). Ăia n-au altă opțiune alta decât PNL-ul. Dacă nu-i iau – săptămâna viitoare – pe Falcă și încă pe mulți dintre PD-iștii de frunte, vor rămâne câțiva acolo. Dar acum se dă impresia că Blaga, gata, a fost executat, a plecat, iar PNL e curat: e totul Alinuța, care e proaspătă și Cocolino”, a tunat fostul liberal.

Mai mult: ecologistul a insistat pe ideea distragerii atenției publice de la dosarul casei lui Klaus Iohannis.

CITIȚI ȘI: UPDATE Iohannis nu se lasă. Zi decisivă în procesul casei pierdute

„A doua mișcare este următoarea: l-au chemat pe Blaga astăzi. Puteau să-l cheme ieri sau mâine, dar l-au chemat azi, ca să acopere scandalul caselor lui Iohannis, fiindcă azi e termen de judecată. Am înțeles că s-a amânat pe 7 decembrie, ceea ce n-ar fi rău, că numai bine: va fi în prag de alegeri. Dacă judecătorii nu se răzgândesc (așa, ca prin minune), după ce toți ceilalți i-au condamnat soția, s-ar putea să-i explodeze în față lui Iohannis. Dar acum au vrut să acopere acest scandal. De-aia l-au chemat pe Blaga: pentru că are destulă ură, încât lumea să stea cu ochii pe el, să-l înjure și să spere că va fi arestat”, a detaliat Cristian Bodea.

În încheiere, senatorul PER a subliniat că în PNL se știa despre dosarele penale cu care era șantajat copreședintele Vasile Blaga.

„Se știa în partid că are vreo 7-8 dosare care sunt ținute și cu care e șantajat. PDL-iștii știau și ziceau: «Vasile ne-a adus aici!» Erau captivi în chestia asta. Ei, inițial, au zis că vin în PNL și că preiau ei partidul, că ne iau prin surprindere, fiindcă liberalii sunt proști. Dar echipa care e în spatele lui Iohannis, după ce a preluat serviciile și pe doamna Kövesi a furat-o de la Băsescu (sau s-au predat ei singuri) au lucrat cu dosarele. Asta a fost strategia: Blaga și PDL-iștii lui au fost luați prin surprindere, deoarece n-au luat în calcul contribuția serviciilor și a celor care-l manevrează pe Iohannis”, a încheiat Bodea.

1 comentariu la “Blaga la DNA. Bodea, declarații explozive: L-au strâns de cojones! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *