Skip to content
Politică

Blaga lămurește lucrurile: cine este candidatul care s-a înscris în cursa pentru Primărie, deși a spus că se mai gândește

Co-președintele Partidului Național Liberal, Vasile Blaga dezvăluie cine este candidatul care s-a înscris în cursa pentru Primărie, deși a declarat că se mai gândește.

Este vorba despre primarul Emil Boc. Blaga l-a contrazis pe edilul Clujului în privința candidaturii pentru un nou mandat de primar.

Citește și: Emil Boc își pune pe hold candidatura PNL pentru un nou mandat la Cluj

Vasile Blaga a anunţat, luni, că Emil Boc s-a înscris în cursa pentru alegerile locale din 2016, după ce liderii PNL de la Cluj au precizat că fostul premier a amânat candidatura până rezolvă problema deşeurilor din municipiu.

În ședința de luni, conducerea PNL a analizat candidaturile depuse pentru alegerile locale din 2016. Vasile Blaga a afirmat că „la o primă citire, peste 90% din actualii primar doresc să candideze în continuare”. 

Joi, în cadrul unei emisiuni TV, Teodor Atanasiu, prim-vicepresedinte al PNL declarase că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc (PNL), le-a spus liberalilor ca nu va candida pentru un nou mandat la Primarie, anul viitor.

În aprilie 2015, Blaga și-a exprimat susținerea pentru o eventuala candidatură a lui Boc pentru un nou mandat la Cluj-Napoca, dacă acesta va dori să candideze.

„N-am nicio îndoială că, daca domnul Emil Boc va dori sa candideze, va câștiga din nou Primaria Cluj-Napoca”, afirma Vasile Blaga.

Cu toate acestea, recent, Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca a amânat depunerea candidaturii pentru un nou mandat la alegerile locale din 2016, in cadrul procedurii interne a PNL, pe motiv că trebuie sa rezolve, mai întâi, problema deșeurilor și să finalizeze proiectele cu fonduri europene, scrie hotnews.ro. Primarul municipiului Cluj-Napoca declarase încă de săptămâna trecută că nu a luat vreo decizie privind o nouă candidatură a sa la Primărie, fiind preocupat de problemele orașului, potrivit româniatv.net.

Potrivit romaniatv.net, Blaga a precizat că Emil Boc s-a înscris în cursa pentru locale: „Am avut aseară o discutie cu dânsul. Si am văzut şi lista de azi dimineaţa prezentată de Cluj. Da, s-a înscris în cursă. Eu l-am inteles pe dl Boc. Are o problemă… nu condiţionează. E o problemă legată de gunoaiele menajere de acolo. El isi o rezolvă o problemă temporară”.

PNL va lua din nou în discuţie candidaturile pentru alegerile locale între 28-30 august, la Gura Humorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *