Skip to content
Politică

Boc dă în Blaga pentru Udrea

Fostul premier Emil Boc l-a criticat pe actualul președinte al PDL Vasile Blaga pentru faptul că partidul nu are candidat la prezidențiale.

„M-am uitat şi am văzut că avem trei candidaţi de la PNL, într-o formă sau alta: Iohannis, Meleşcanu, Tăriceanu. Dar de la PDL? Să nu ai un candidat la funcţia prezidenţială e o amărăciune. O spun ca fost preşedinte de partid care nu agreează dispariţia PDL prin topirea PNL. Udrea a fost acel ministru care a crezut şi crede în locuri de muncă. Cele 6.000 de contracte semnate spun ceva despre profilul unui candidat la prezidenţiale. varianta PSD, de origine social-democrată, Merge pe ideea de a încuraja creşterea economică prin consum şi de a menţine populaţia dependentă de stat. Cealaltă viziune, de dreapta, porneşte de la investiţii, e o viziunea pe care Udrea o are”, a explicat Boc.

Totodată, primarul Clujului susține că fuziunea dintre PDL și PNL s-a făcut fără acordul bazei partidului.

„Nicărieri nu s-a votat pentru fuziune, la nvel de jos. La baza partidului, decizia de fuziune nu a fost înghiţită pe deplin.  Fuziunea cu PNL nu e în logica firii, noi cu PNL din 2007 suntem în confruntări permanente. Am fost pe baricade diferite. Nu putem fi fraţi peste noapte”, a mai spus Emil Boc.

Emil Boc a explicat de ce încă a rămas în PDL,  având în vedere că Guvernul a emis ordonanța de urgență pentru aleșii locali care vor să schimbe formațiunea politică în termen de 45 de zile fără a își pierde mandatul, dar și că Emil Boc și-a exprimat public susținerea față de candidatul PMP Elena Udrea.

„Consider că Elena Udrea este un om performant, care a fost alături de colegii de partid când au avut nevoie, crede în proiectele de reformă pe care le-am promovat şi e capabilă să continue procesul de modernizare a României. A fost şi explicabilă situaţia prin faptul că România a avut în 2010 cel mai mare procent din PIB alocat investiţiilor. E adevărat, nu am pus accent pe pomeni electorale şi nu am încurajat lenea. Avem conştiinţa împăcată că am făcut ce a trebuit. Voi face campanie pentru Elena Udrea şi o voi susţine. Am considerat că OUG făcută de PSD cu scopul de a atrage primarii pentru voturi este perversă, nedemocratică şi care, repet, dacă aş face un gest în sensul ordonanţei le-aş da apă la moară celor din PSD”, declarat Emil Boc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *