Skip to content
Politică

Blaga nu se teme de PSD: „PNL va câștiga alegerile locale din iunie!”

Copreşedintele PNL Vasile Blaga, într-un interviu acordat pentru Agerpres.ro a vorbit despre șansele pe care le are în favoarea social-democraților la alegerile din iunie.

„Am condus atâtea campanii electorale și niciodată nu am avansat procente electorale, și știți asta, dar PNL va câștiga alegerile locale din iunie pentru că are candidați foarte buni în toată țara. Și nu numai pentru că are primari consacrați în foarte multe localități mari, care și-au făcut datoria, dar și pentru că avem candidați foarte buni și acolo unde nu am condus administrațiile publice locale. Sunt două condiții, cred eu, pentru a îți atinge obiectivele în alegerile locale: pe de-o parte, să ai candidați foarte buni iar pe de altă parte, cei pe care-i ai în funcție să fi demonstrat că și-au făcut datoria. Și aici, realitatea este în favoarea PNL. Eu pot să spun că vom câștiga cel puțin jumătate din capitalele județelor din Moldova. Iată un pronostic pe care totuși îl dau. Nici în Oltenia lucrurile nu mai sunt așa cum crede PSD, în favoarea lui”, a declarat Vasile Blaga.

Mai mult, Blaga a vorbit și despre eventualele alianțe postelectorale, precizând că, la nivel local, liberalii pot să încheie înțelegeri cu alte partide pentru asigurarea majorității în consilii, mai puțin cu PSD.

„Noi am luat o decizie anul trecut și am spus că nu vom face niciun fel de alianțe politice la nivel central, dar este evident — mai ales că acum se aleg președinții de consilii județene prin votul consilierilor, se aleg și viceprimarii și se stabilesc majorități și în consiliile locale — că nu peste tot un partid sau altul realizează singur o majoritate. Ca să nu mai spun că, atunci când vrei să dezvolți un oraș, trebuie să ai o majoritate de două-treimi pentru că te referi la patrimoniul orașului. Și se vor face majorități. Noi am spus, colegii noștri din teritoriu pot să facă, este obligatoriu să facă astfel de alianțe la nivel local cu oricine în afara PSD. Deci, pot face cu oricine în afara PSD, tocmai pentru a putea guverna colectivitățile locale”, a conchis Blaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *