Skip to content
Politică

Blaga, prima reacție după denunțul lui Vâlcov. Liderul PNL dezvăluie ce i-a spus ginerelui său în urmă cu un an: „Nu mă bucur că e soțul fiicei mele”

După ce, potrivit rechizitoriului, fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a declarat la DNA că Vasile Blaga i-a solicitat să sprijine Tehnologica Radion pentru câştigarea licitaţiilor la Compania de Apă Olt, co-președintele PNL, Vasile Blaga, a reacționat.

Citește și: Se strânge lațul. Mărturia care îl înfundă complet pe Blaga și vechiul PDL

Liderul PNL a declarat, joi seară, în cadrul unei emisiuni televizate la postul B1 TV,  că nu a intervenit vreodată în favoarea firmei Tehnologica Radion, subliniind faptul că Darius Vâlcov „minte și este extrem de grav”.

”Aș vrea să vă spun foarte clar cănu am avut niciodată nici cu domnul Darius Vâlcov niciun fel de discuții despre vreun contract și nu am intervenit niciodată în favoarea firmei Radion. Niciodată astfel de discuții nu am avut la sediul Partidului Liberal Democrat, niciodată. Nu am fost contactat de procurori.

Cred că are o situație delicată (n.r. – referindu-se la Darius Vâlcov). Poate încearcă să își salveze din problemele pe care le are. Nu am intervenit în favoarea vreunei firme, în favoarea unui contract pe care l-a avut Vâlcov sau Primăria Slatina. Nu am intervenit niciodată în favoarea unei firme. Nu am avut niciodată discuții cu Vâlcov. Eu sunt convins că minte și este extrem de grav”, a afirmat Vasile Blaga.

”De ce să mă afecteze dacă eu știu că sunt curat și nu am intervenit în favoarea vreunei firme? Sigur, nu te simți bine când cineva minte în legătură cu o faptă pe care nu ai făcut-o”, a conchis acesta.

Citește și: Urmează un nou cutremur la DNA. Fost lider marcant al PDL l-a denunțat pe Blaga la DNA. Ce intervenții ar fi făcut șeful PDL

Totodată, Vasile Blaga a vorbit despre ginerele său, Ionuț Rudeanu, precizând că nu este implicat în afacerile sale și că este deranjat ca numele lui să fie legat de acest scandal.

“Nu am vorbit cu ginerele meu, dar am spus, încă de ani buni, că sunt deranjat ca numele meu să fie legat de afacerile acestuia. Dacă cineva a greșit trebuie să răspundă în fața legii, indiferent de cine este. Niciodată nu am intervenit pentru a favoriza un contract. Nu mă bucur că e soțul fiicei mele, tatăl nepotului meu”, a declarat Blaga la B1 TV.

Întrebat dacă Rudeanu ar fi intrat în posesia contractelor cu statul fără ajutorul său, Blaga a dezvăluit că nu ar fi intervenit niciodată la premier.

“Mă vedeați pe mine în stare să intervin la Ponta? Mă vedeți în stare să intervin să îi rog? Tocmai asta mă deranjează pe mine: că nimeni nu crede, din păcate, că nu am intervenit niciodată în favoarea lui. Asta i-am zis acum un an: îmi pare rău de tine, ești parte din familie, dar gândește-te ce prejudiciu îmi aduci tu mie”, a mai adăugat copreședintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *