Skip to content
Politică

Blaga reacționează privind absența lui Crin Antonescu la votul pentru MRU: „Nu i-am înţeles poziţia”

După ce Mihai Răzvan Ungureanu a fost votat, marți, pentru a ocupa funcția de director al SIE, co-președintele PNL, Vasile Blaga, comentează absența lui Crin Antonescu la votul din plen, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni televizate la postul Realitatea TV.

Astfel, după ce au apărut zvonuri potrivit cărora Crin Antonescu ar fi sunat mai mulți parlamentari PNL cărora le-ar fi cerut să nu voteze sau să nu participe la vot, Vasile Blaga a declarat că nu a fost vorba despre așa ceva „nici pe departe”, afirmând totodată că nu îi înțelege poziția.

„A fost un succes. Cu excepţia PSD, şi acolo au fost totuşi patru oameni care au venit la vot, a ALDE şi a PMP, restul au susţinut propunerea lui Iohannis. Eu nu am discutat cu PMP. Am avut discuţii clare cu Oprea, Pambuccian, Geoană, Hunor. Eu şi cu doamna Gorghiu am condus discuţiile, dar au participat şi Motreanu, Atanasiu, Orban, Predoiu. Problema era de cvorum, nu de vot. Cvorumul putea fi mai bun, dar erau la liste controale totale, să nu se apropie pesediştii de liste, în sfârşit. Au fost colegi de la PMP care au semnat, au intrat în sală, au primit un ordin şi au părăsit sala în zece minute. Preşedintele şi încă un coleg au semnat, au intrat în sală, după 10 minute au primit un telefon şi au părăsit sala. Domnul Tomac a declarat că îl susţine pe Ungureanu.

Cu domnul Antonescu am o relaţie foarte bună, nu i-am înţeles poziţia. Am auzit discuţii că ar fi dat telefoane altor colegi, nici pe departe. A fost poziţia sa personală. Toţi cei prezenţi în ţară au venit la vot”, a declarat Vasile Blaga.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *