Skip to content
Politică

Blaga strânge lațul în jurul Cooperativei PNL

În Partidul Național Liberal se vorbea deja cu mult timp înainte de alegeri că dacă Klaus Iohannis nu câștigă alegerile prezidențiale, se va lăsa cu decapitări în PNL, inclusiv a președintelui liberal.

Prima vizată este conducerea Cooperativei, adică secretarul general, Marian Petrache, vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu, dar și Ludovic Orban. Aceștia fiind cei care l-au trădat pe Crin Antonescu și l-au făcut pe Iohannis șef peste liberali și candidatul ACL la prezidențiale.

Pedeliștii arată deja cu degetul și cer sancțiuni pentru liderii PNL care au obținut rezultate mult sub așteptări în primul tur. Printre aceștia se numără Petrache și Orban.

În Ilfov, Petrache nu a reușit să treacă nici măcar de media pe țară, adică 30%, obținând 28% din voturi, iar în Dâmbovița, în fieful lui Orban, Iohannis a primit doar 24% din voturi, în timp ce PSD a obținut 40% în Ilfov și 52% în Dâmbovița.

Potrivit unor surse din PNL, se pare că imediat după turul II, cei trei vor fi nevoiți să plece de la conducerea partidului și asta datorită presiunilor din PDL care pun pe umărul liberalilor eșecul de la prezidențiale.

Secretarul general al PNL susține că nu există niciun fel de scandal în ACL, însă cu toate acestea conducerea Alianței Creștin Liberale s-a întâlnit de urgență luni dimineață. Blaga i-ar fi acuzat pe liberali că au stricat scorul în multe judeţe şi cere mai multe demisii.

”Nu e niciun fel de discordie între noi și PDL”, spune Petrache pe un ton destul de iritat.

Cu toate acestea, dacă liderii PNL vor fi maziliți imediat după alegeri, va fi încă o dovadă că PDL acaparează cu toate forțele Partidul Național Liberal. Chiar marți a avut loc o ședință ACL la care Blaga i-a mustrat aspru pe cei care nu şi-au îndeplinit obiectivele și le-a cerut membrilor PDL să acționeze independent și să se impună în teritoriu dacă liberalii nu se mobilizează.

Acesta este primul semn că PDL va prelua conducerea PNL. Dacă în teritoriu șefii filialelor PNL nu vor reuși să se mobilizeze, iar pedeliștii lui Blaga vor prelua conducerea filialelor ACL și după alegerile prezidențiale Petrache, Atanasiu și Orban vor fi nevoiți să plece, în frunte cu Iohannis, singurii care vor conduce Partidul Național Liberal vor fi oamenii lui Blaga și implicit șeful PDL. Adică exact persoanele care l-au susținut pe Băsescu.

PSnews.ro a scris în nenumărate rânduri despre faptul singurii care au pierdut și vor pierde în urma fuziunii dintre cele două formațiuni politice sunt cei din Partidul Național Liberal.

Păstrarea numelui după fuziune a fost văzut de către liberali drept cel mai mare câștig, însă pentru PDL a fost aur curat, aceștia dorind să se ascundă după cortina PNL și astfel să scape de asocierea cu Traian Băsescu.

Acum, când fuziunea dintre cele două partide este tot mai aproape de finalizare, Blaga scoate asul din mânecă și pune mâna pe Partidul Național Liberal.

Fără să se expună foarte mult, șeful PDL reușește să se impună și să îi pună pe liderii PNL să îngenunchieze în fața pedeliștilor.

PDL și-a indeplinit astfel procesul de rebranding si a trecut la pasul doi de a acapara toată conducerea PNL. Dacă șeful PDL reușește să trimită cooperativa PNL acasă, Blaga va prelua șefia Partidului Național Liberal și ne vom trezi peste noapte cu un PNL ”Verde-nrourat” condus cu mână forte de Blaga.

Citește și:  Fuziunea PNL- PDL stă să explodeze. Reacția omului doi din PNL privind directivele lui Vasile Blaga

Citește și: ACL stă pe un butoi de pulbere. Greu al PDL îl contrazice pe Iohannis

5 comentarii la “Blaga strânge lațul în jurul Cooperativei PNL

  1. Un partid condus de Petrache, Atanasiu si Orban, ce poate reprezenta pe lumea asta ??? Un partid in care vocea numarul unu, adica Iohannis, vorbeste cand tace (si cand tace, bine face !), iar juridic si mediatic e oblojit si reprezentat de Gorghiu, cum poate fi privit altfel de electorat ??? Primesc asadar doar ceea ce merita, ceea ce era previzibil. Adica flegme-n ochi de la basisti !

  2. Problema n-ar fi asta, ca era de asteptat si logic ca PDL, mai organizat, sa puna saua pe PNL-ul mai boem. Problema e ca dupa alegeri o sa-si aduca aminte cu nostalgie de relatia cu basescu si se vor imprieteni cu PMP, iar pe la anu’ asa, dupa ce sapa basescu la temelia coalitiei de guvernare cu lopata DNA, se inscauneaza prim-ministru si va conduce de facto tara (Iohannis o sa stea la poza, ca asa o sa-i indice tante merkel).

  3. putina ordine in pnl nu strica!daca incontinuu vor fi dispusi la tradari,niciodata nu vor deveni un partid mare si puternic,vor ramane o „balama”de care se vor folosi partide fara scrupule,gen psd!

    1. Corect ! Numai ca ala care ar trebui sa raspunda la intrebarea asta, daca a meritat sau nu, tace cu gunoiul in iarba. Unde esti, Antonescule ??? Pana si Postelnicu a fost mai demn decat tine cand a spus cu sinceritate ca a fost un dobitoc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *