Skip to content
Opinii & Analize

Blat PSD-USR la alegerile locale din Giurgiu? Niculae Bădălău adună traseiști de la PNL și domină județul

secundatv.ro
" "

Giurgiu rămâne un oraș și un județ sub dominația PSD, dar Pro România pare a fi cel mai mare inamic al pesediștilor, la alegerile locale din 2020. Transferurile din Giurgiu par să le strice calculele celor din PNL, care au speranțe foarte mici la o victorie. La Giurgiu rolurile s-au schimbat și PSD este cel care adună traseiști din PNL, nu invers cum vedem în multe alte orașe și județe.

Nicolae Barbu, Pro România

Nicolae Barbu este actualul primar al orașului Giurgiu – ales în 2016 din partea PSD – și va candida la alegerile locale din 2020 din partea Pro România, după ce a avut un conflict cu Nicolae Bădălău. Încă din 2019, Nicolae Barbu avertiza că nu mai acceptă un PSD condus de Niculae Bădălău și spunea că ar urma să plece din partid.

Nicolae Barbu, sursa: giurgiupesurse.ro

În 2020, a trecut la Pro România, condus de Victor Ponta, și a mai adus cu el câțiva oameni. Problema e că Nicolae Barbu n-a adus cu el și rezultatele la primărie, pentru că acestea lipsesc. Giurgiu este un oraș care nu s-a dezvoltat în ultimii 4 ani și rămâne într-o sărăcie vizibilă. Orașul n-are nicio strategie reală de dezvoltare și n-a profitat nici de poziționarea pe malul Dunării, nici de apropierea de Bulgaria, nici de faptul că e principala poartă de intrare în Bulgaria, pe unde anual trecut foarte mulți turiști români care vor să ajungă pe litoralul bulgar sau grec. Giurgiu este un oraș în ruină, cu o imagine dezolantă.

Îi va fi foarte greu lui Nicolae Barbu să convingă electoratul că mai merită o șansă la Primăria Giurgiu. Totuși, este una dintre cele mai mari șanse pentru Pro România să câștige o primărie dintr-un oraș reședință de județ și, momentan, pare singurul care poate învinge PSD.

Marian Măroiu, traseistul din PSD

Marian Măroiu a fost liderul organizației PNL Giurgiu, dar în 2020 va fi candidatul PSD la Primăria Giurgiu, la alegerile locale. Trecerea aceasta a șocat pe toată lumea și a lăsat PNL-ul descoperit în județ, care acum își caută un candidat. Odată că Măroiu, a trecut la PSD toată echipa PNL din organizația municipală.

Marian Măroiu, sursa: jurnalgiurgiuvean.ro

Deși în urmă cu câțiva ani, Măroiu critica administrația PSD din oraș și județ, acum a trecut în echipa lui Niculae Bădălău. Pe plan local, Măroiu are notorietate, iar cu PSD de partea sa poate să câștige Primăria Giurgiu, cu o campanie critică la adresa actualului primar. Giurgiu rămâne în continuare sub dominație PSD și nu dă semne că ar schimba culoarea politică.

PNL, în criză

În Giurgiu, PNL este în criză chiar dacă încearcă să ascundă situația sub preș. PNL și-a pierdut candidatul pentru alegerile locale – Marian Măroiu – iar acum nu pare să mai aibă soluții și cu siguranță nu are soluții la fel de bune. Cu un PSD puternic și cu pierderi, PNL rămâne cu șanse mici la Primăria Giurgiu și probabil se vor pregăti pentru 2024.

USR, blat cu PSD în Giurgiu?

Niculae Bădălău n-a reușit doar să distrugă PNL, dar a și provocat un război în USR, ceea ce lasă PSD-ul fără opoziție reală.

Mircea Poenaru, fostul lider USR Giurgiu, a demisionat și i-a acuzat pe Dan Barna și Cristian Ghinea că ar vrea să facă o alianță cu PSD la nivel de Giurgiu. Acest lucru n-ar surprinde pe nimeni, fiind cunoscută apropierea dintre Dan Barna și PSD.

„Fostul presedinte Andronache impreuna cu actualul presedinte Ciprian Alexandru si directorul financiar Malureanu au facturat si decontat servicii fictive filialei USR Giurgiu urmand a fi rambursate de catre AEP”, mai scrie Mircea Poenaru.

USR are numeroase problemele în interiorul organizației și acest lucru îl face vulnerabil pentru alegerile locale din 2020. În aceste condiții, USR s-ar putea trezi pe locul 4 la alegerile locale, având o organizație dezbinată, apropiată de PSD, ceea ce poate dezamăgi complet micul său electorat. Oricum în zonele sărace din țară, USR nu se vede aproape deloc pe scena politică, este un partid fără identitate și fără lideri, care nu are un discurs care să țină cont de nevoile cetățenilor din zona respectivă. Nici măcar pe pagina lor de Facebook, USR Giurgiu nu abordează problemele din oraș sau județ.

*

În Giurgiu, PSD și-a distrus aproape complet orice adversar, încât singurii cu șanse reale să bată echipa lui Niculae Bădălău sunt cei din Pro România. Numai că pe măsură ce PSD rămâne fără adversari, scad și șansele Pro România, deoarece Niculae Bădălău se dovedește a fi un adevărat baron local capabil să domine. Cele mai recente transferuri făcute de PSD efectiv distrug concurența și le asigură prima șansă la Primăria Giurgiu și Consiliul Județean, dovedind că județul rămâne sub controlul lui Niculae Bădălău, iar USR și PNL nu au fost capabile să construiască o opoziție la baronul pesedist.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *