Skip to content
Politică

Blestemul care urmăreşte preşedinţii: Iohannis intră în destinul lui Băsescu (VIDEO)

Blestemul care urmăreşte preşedinţii: actualul şef de stat, Klaus Iohannis, intră în destinul predecesorului său, Traian Băsescu.

Presedintele Klaus Iohannis a parut stingher la traditionala fotografie de familie facuta luni inainte de reuniunea primului Consiliu European organizat dupa referendumul din Marea Britanie, scrie ziare.com.

https://www.youtube.com/watch?v=WnPMI16q9n4
Pe site-ul Consiliului European a fost publicat un videoclip cu imagini de atmosfera din momentul in care liderii celor 28 de state membre UE, printre care si David Cameron, au venit in sala pentru a face fotografia de familie.

Rand pe rand, liderii europeni isi fac aparitia, discutand intre ei, se saruta pe obraji, se strang in brate si se pun pe dezbatut subiectele fierbinti ale zilei.

In imagini poate fi vazut, printre altii, presedintele Frantei, Francois Hollande, batandu-l usor pe spate pe David Cameron, dupa care cei doi incep sa discute amical, in asteptarea colegilor.

Angela Merkel a venit insotita de Federica Mogherini, sefa diplomatiei europene. O atitudine joviala fata de David Cameron a aratat si premierul Bulgariei, Boyko Borisov, cei doi asezandu-se alaturi de Merkel in partea dreapta a grupului.

Premierul italian Matteo Renzi a intrat in sala odata cu cuplul format din presedintele Parlamentului European si presedintele Comisiei Europene. Martin Schulz si Jean-Claude Juncker au venit la brat, fiind urmati indeaproape de presedintele Consiliului European, Donald Tusk. Acesta discuta intens cu alti lideri europeni, printre care si premierul Spaniei, Mariano Rajoy.

Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a fost intampinata cordial de presedintele Frantei, Francois Hollande, care a invitat-o sa i se alature, in timp ce premierul Ungariei, Viktor Orban, a purtat un schimb scurt de replici cu Donald Tusk.

Odata asezati pe postamentul special amenajat pentru traditionala fotografie de grup, liderii europeni au continuat sa schimbe impresii si sa se caute din priviri unii pe ceilalti.

Singurul care a ramas impasibil in tot acest timp a fost presedintele Romaniei. Si-a ocupat inca de la inceput locul pentru fotografie, a zambit scurt la un moment dat, a facut loc celor care s-au asezat in jurul sau, a privit spre obiectivul aparatului si a parasit sala fara a discuta cu nimeni, la fel ca la sosire.

VI SE PARE CUNOSCUT?

Fireşte că vi se pare cunoscut. În urmă cu exact doi ani, Traian Băsescu trecea prin momente identice, tot la Consiliul European. Imaginile au fost prezentate de realizatorul TV Mihai Gâdea la Antena 3:

Câteva zile mai târziu, Traian Băsescu i-a răspuns lui Mihai Gâdea pe o pagină de Facebook, prezentând câteva imagini în care pare că stă de vorbă cu câţiva lideri europeni. Puteţi vedea AICI fotografiile respective.

2 comentarii la “Blestemul care urmăreşte preşedinţii: Iohannis intră în destinul lui Băsescu (VIDEO)

  1. Da domnule Valentin Busuioc asa scrie un adevarat jurnalist. Descrie realitatea fara patima. Cu tot respectul.

  2. Ce sa vorbeasca cu ei, daca habar nu are de politica? El se exprima greu si in limba romana daca il pui sa vorbeasca liber, daramite intr-o limba straina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *