Skip to content
Europa

Blinken: Ceea ce s-a întâmplat la Bucha este o campanie deliberată de a ucide, de a tortura, de a viola, de a comite atrocităţi

digi24.ro

Rusia a purtat o campanie deliberată pentru a comite atrocităţi în oraşul ucrainean Bucha, iar Statele Unite susţin eforturile autorităţilor ucrainene în investigarea acestor acte, a declarat, marţi, secretarul de stat al SUA Antony Blinken, conform Reuters.

”Ceea ce am văzut în Bucha nu este un act întâmplător al unei unităţi fără scrupule”, a spus Blinken reporterilor înainte de a pleca la Bruxelles pentru summitul miniştrilor de Externe ai NATO, la care va participa şi şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba. ”Este o campanie deliberată de a ucide, de a tortura, de a viola, de a comite atrocităţi”, a subliniat Blinken.

La Bucha, în apropierea Kievului, au fost descoperite cadavrele a sute de civili pe străzi, ceea ce a provocat indignare pe plan internaţional. Potrivit sursei citate de News.ro, Rusia neagă că a vizat civili şi a spus că decesele au fost un ”fals monstruos” organizat de Occident pentru a o discredita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *