Blinken îl avertizează pe Netanyahu că o operațiune militară de amploare în Rafah

Sursa foto: Times of Israel

O operaţiune militară de anvergură în oraşul Rafah, situat în sudul Fâşiei Gaza, ”riscă să izoleze şi mai mult Israelul”, a avertizat vineri secretarul de stat american Anthony Blinken la finalul unei vizite în Israel şi al unei discuţii ”deschise” cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, transmit AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

”Împărtăşim obiectivul Israelului de a înfrânge pe Hamas şi obiectivul de a garanta securitatea Israelului pe termen lung, dar o operaţiune militară majoră terestră la Rafah riscă să ducă la uciderea de mai mulţi civili, să izoleze şi mai mult Israelul la nivel mondial şi să pună în pericol securitatea sa pe termen lung”, a spus Blinken înainte de a pleca înapoi spre SUA.

De partea sa, Netanyahu a afirmat după întâlnirea cu Blinken că Israelul este pregătit să-şi continue războiul contra Hamas singur, pe fondul tensiunilor între SUA şi Israel legate de conflictul din Gaza. Preşedintele american Joe Biden şi premierul israelian Benjamin Netanyahu au convenit că o delegaţie din Israel va vizita Washingtonul săptămâna viitoare pentru a discuta despre planurile legate de Rafah.

Războiul dintre Israel şi mişcarea Hamas a izbucnit după atacul terorist efectuat în 7 octombrie de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când aproximativ 1.160 de persoane au fost ucise. Alte circa 250 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: