Skip to content
Internațional

Blinken: Riscul unei acţiuni militare ruse în Ucraina este suficient de mare şi iminent

caleaeuropeana.ro

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat sâmbătă că riscul unei acţiuni militare ruse în Ucraina este suficient de mare şi iminent pentru a justifica retragerea unei mari părţi a personalului ambasadei SUA la Kiev, măsură pe care Departamentul de Stat a anunţat-o anterior, relatează Reuters.

Am ordonat plecarea majorităţii americanilor care se află încă la ambasada SUA din Kiev. Riscul unei acţiuni militare ruse este suficient de mare şi ameninţarea este suficient de iminentă încât acesta este un lucru prudent de făcut„, a declarat Blinken, într-o conferinţă de presă, în Honolulu.

Potrivit sursei citate de Agerpres, majoritatea angajaţilor ambasadei americane au primit ordin să părăsească imediat Ucraina din cauza ameninţării unei invazii a Rusiei, Departamentul de Stat apreciind că este din ce în ce mai probabil faptul că situaţia se îndreaptă spre ”un fel de conflict activ”.

Departamentul de Stat al SUA a cerut, de asemenea, la începutul acestei săptămâni ca cetăţenii americani să părăsească imediat Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *