Blinken şi Netanyahu s-au adăpostit într-un buncăr. Sirenele au răsunat la Tel Aviv în timp ce se întâlneau

Sursa foto: Times of Israel

Secretarul de stat american Antony Blinken şi premierul israelian Benjamin Netanyahu s-au adăpostit într-un buncăr timp de cinci minute, luni, când sirenele de raid aerian s-au declanşat la Tel Aviv în timpul întâlnirii lor, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, citat de Reuters.

„În timpul întâlnirii secretarului de stat cu premierul Netanyahu şi cabinetul de război, sirenele de raid aerian s-au declanşat şi ei s-au adăpostit în buncăr timp de cinci minute”, a declarat Miller.

După ce au ieşit din buncăr, şi-au reluat întâlnirea şi s-au îndreptat spre un centru de comandă din cadrul Ministerului israelian al Apărării pentru a-şi continua discuţiile, a precizat purtătorul de cuvânt.

Incidentul a avut loc în timp ce preşedintele Joe Biden cântăreşte ideea de a face el însuşi o vizită în regiune, după atacul Hamas asupra Israelului din urmă cu 10 zile.

Blinken s-a întors în Israel după o serie intensă de întâlniri cu liderii regionali pentru a încerca să limiteze conflictul dintre Israel şi Hamas şi să asigure ajutor umanitar şi o trecere sigură pentru cetăţenii americani şi civilii din Gaza.

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit inclusiv cu membrii „cabinetului de război” israelian la Tel Aviv, potrivit Times of Israel.

Întâlnirile sale în Israel au loc în condiţiile în care Israelul pare pregătit pentru o iminentă incursiune terestră.

Blinken a declarat că a dorit să se întoarcă în Israel pentru a discuta despre întâlnirile sale cu liderii arabi din regiune, mulţi dintre ei condamnând ferm şi public campania aeriană a Israelului asupra Gaza.

Secretarul de stat american a reiterat că Israelul „va avea întotdeauna sprijinul Statelor Unite”.

La rândul său, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a avertizat că „acesta va fi un război lung” şi că „preţul va fi mare”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: