Skip to content
Politică

Blocaj administrativ general. Sistemul electronic de caziere, DEFECT / EXCLUSIV

literparc.ro
" "

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează un caz de blocaj administrativ general.

Un bucureștean ne-a semnalat luni după-amiază faptul că a mers la Secția nr. 19 de Poliție din Capitală să își ridice cazierul, dar funcționarii de la ghișeu i-au spus că momentan nu se poate face nimic, din cauză că sistemul electronic de eliberare a cazierului (ROCRIS) a picat în toată țara.

" "

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne. Oficialul MAI ne-a declarat: „Este vorba despre o defecțiune tehnică pe care specialiștii noștri încearcă să o remedieze”.

„Defecțiunea a apărut cu intermitențe în ultimele zile, fiind remediată pe loc, iar la acest moment operațiunile în baza de date sunt restricționate pentru a fi stabilită cauza exactă și pentru a se remedia, astfel încât să nu mai apară disfuncționalități”, a continuat Monica Dajbog.

Amintim că licitația pentru implementarea Sistemului Informatic Al Cazierului Judiciar Român (ROCRIS) a fost câștigată în 2012 de către SC UTI Systems SA (firma omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu), valoarea contractului cifrându-se la 7.579.566 de lei, potrivit licitatiipublice.clubafaceri.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *