Skip to content
Bacău Știri locale

Blocurile cu bulină roșie din centrul Bacăului, reabilitate cu peste 43 de milioane de lei

zdbc.ro

Primăria Bacău a publicat pe site-urile de licitații anunțurile cu privire la execuția lucrărilor de consolidare a blocurilor cu bulină roșie, aflate în centrul orașului. Astfel, potrivit devizelor de lucrări, investiția la blocul Mărășești 9, scările A, B, C se ridică la 3,7 milioane de lei,  la Mărășești 12, scările C, D, E, F lucrările vor costa 3,7 milioane de lei și tot atât la Mărășești 10, scările A-D. Mărășești 4 și 7 au costuri mai mari, lucrările de reparații generale și renovare urmând să coste la fiecare obiectiv peste 11 milioane de lei, conform zdbc.ro.

„Deocamdată s-au publicat doar anunțurile. Nu am lansat licitația. Costurile sunt rezultate din proiectele tehnice. Finanțarea va veni de la bugetul de stat, primăria urmând să aibă o contribuție de 15-20 la sută”, a declarat administratorul public Romică Chindruș. Documentațiile tehnice de proiectare (DALI) au costat 461.340 de lei.

Blocurile se află în clasa de risc seismic 1, fiind ridicate în anii 1960-1961. Suprafața totală construită desfășurată a lucrărilor de consolidare seismică este de 27.293 de mp, reprezentând 317 de apartamente și spații comerciale. Proprietarii de locuințe vor plăti contravaloarea lucrărilor de construcții, dar suma poate fi achitată eșalonat, în 20 de ani.

În cazul proprietarilor de spații comerciale, plățile vor fi făcute în contul Primăriei Bacău, fondurile acumulate susținând viitoarele acțiuni de reducere a riscului seismic a clădirilor din oraș. Valoarea lucrărilor de consolidare a celor cinci blocuri se ridică la suma totală de 43.579.568 lei fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *