Skip to content
Politică

„Blonda de la Transporturi“, numită secretar de stat în MAE

ziuanews.ro

Călin Popescu Tăriceanu este bănuit că ar fi sprijinit o acolită în a obține funcții de-alungul timpului. De completat că nu este vorba despre orice funcții ci ocuparea unei poziții-cheie în cadrul unui minister: cea de secretar de stat.

Concret, este vorba de Maria Magdalena Grigore, cunoscută drept „blonda de la Transporturi” care în 2017 a fost numită secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor. La doar un an după, primind o mâna de ajutor din partea președintelui ALDE conform adevărul.ro, ajunge joi pe data de 19 iulie în poziția de secretar de stat în Ministerul de Externe.

Ascensiunea rapidă a blondei nu este un element de noutate în viața acesteia. Maria Magdalena Grigore, de data aceasta cu sprijinul altui lider marcant al scenei politice, fiind vorba de președintele PNL Ludovic Orban, a ajuns membru în Consiliul de Administrație al Tarom  încă din perioada studenției, la acel moment liderul partidului ocupând funcția de ministru al Transporturilor.

Periplul prin funcțiile înalte în carieră a fost marcat și de anul 2008 când, la un an după ce a terminat facultatea, Maria Magdalena Grigore a ajuns șef al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București la numirea de către conducerea liberală a CNADNR, actual CNAIR. De precizat că responsabilitatea poziției ce i-a fost oferită prin numire era una de luat în seamă, întrucât 2500 de kilometri de drumuri naționale erau adminsitrati de instituția a cărei conducere a fost preluată de Magdalena.

În istoricul profesional și politic al acesteia nu lipsește nici traseismul politic. În rațiunea dânsei de a ajunge secretar de stat la Ministerul Transporturilor, pe vremea când Sorin Grindeanu era premier, a ales să treacă de la PNL la ALDE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *