Skip to content
Politică

Blonda lui Dragnea din Teleorman primește un cadou neașteptat

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne, cu un amendament special care prevede faptul  că ministrul de Interne este cel care propune șeful acestei structuri.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare înființarea, organizarea și funcționarea DGPI, ca structură specializată cu atribuții în sectorul securității naționale, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, cu personalitate juridică, urmând a se desființa Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Potrivit proiectului, directorul general al Direcției Generale de Protecție Internă este cadru militar în activitate, desemnat  în funcție de către ministrul Afacerilor Interne, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Această prevedere a fost inclusă printr-un amendament adoptat în comisiile de specialitate, potrivit agerpres.ro.

„Controlul asupra activității Direcției Generale de Protecție Internă este exercitat de Parlamentul României, prin comisiile de apărare, ordine publică și siguranță națională ale Camerei Deputaților și Senatului. Direcția Generală de Protecție Internă este structură specializată cu atribuții în domeniul securității naționale, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, cu personalitate juridică, ce desfășoară activități de identificare, contracarare și înlăturare a amenințărilor, vulnerabilităților și factorilor de risc la adresa informațiilor, patrimoniului, personalului, misiunilor, procesului decizional și capacității operaționale ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și a celor care pot duce la tulburarea gravă a ordinii publice”, se mai arată în proiectul amintit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *