BMW-ul are cele mai multe accidente în România, în timp ce Alfa Romeo înregistrează cele mai puține incidente în trafic

Sursă foto: Unsplash

Maşinile BMW din România sunt cele mai avariate, iar Alfa Romeo înregistrează cele mai puţine incidente în trafic în România, arată un studiu recent al companiei de date auto carVertical. Studiul arată că Porsche, Jaguar şi Mercedes-Benz sunt mărcile auto cu cea mai mare valoare medie a daunelor înregistrate.

”Un studiu recent al companiei de date auto carVertical a dezvăluit care sunt cele mai avariate maşini din România, iar vehiculele marca BMW au ocupat primul loc pe listă. Această observaţie seamănă cu tendinţele din alte ţări, BMW fiind cea mai deteriorată marcă de maşini la nivel global. De cealaltă parte a spectrului, cu cele mai puţine incidente în trafic în România, se află Alfa Romeo. O altă concluzie a aceluiaşi studiu, în cadrul căruia au fost analizate date privind daunele din ultimele 12 luni, a fost că Porsche, Jaguar şi Mercedes-Benz sunt mărcile auto cu cea mai mare valoare medie a daunelor înregistrate”, arată studiul.

4 din 5 maşini BMW au fost implicate într-un accident, relevă studiul. 80,3% dintre toate BMW-urile din România care au fost verificate pe carVertical fuseseră avariate în trecut. Honda (79,3%), Hyundai (71,1%), Porsche (69,6%) şi Mitsubishi (68,5%) sunt, de asemenea, deteriorate des şi prin urmare cumpărătorii ar trebui să fie precauţi atunci când cumpără aceste mărci de maşini. BMW se situează în fruntea listei celor mai avariate vehicule nu numai în România, ci şi în multe alte ţări din întreaga lume.

„BMW este o marcă de automobile foarte căutată, dar în ciuda faptului că vorbim despre un producător de vehicule de lux, modelele mai vechi şi mai accesibile ca preţ sunt adesea achiziţionate de şoferi tineri, fără experienţă. De asemenea, conform companiilor de asigurări, şoferii BMW sunt mai predispuşi să-şi asume riscuri atunci când conduc. Aşadar, nu este de mirare de ce se află în fruntea listei mărcilor de maşini cu cele mai frecvente daune”, explică Matas Buzelis, expert auto şi şeful departamentului de comunicaţii al carVertical.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: