Skip to content
Politică

BNR dezvăluie salariul controversat al lui Isărescu

ordineazilei.ro

Banca Naţională a României dezvăluie salariile celor nouă membri Consiliului de Administraţie.

Primul care şi-a făcut public venitul a fost Guvernatorul Mugur Isărescu. Câştigă 13.601 euro lunar.

" "
" "

Guvernatorul Mugur Isărescu are un salariu net de 42.727 lei, la care se adaugă indemnizația de membru al Consiliului de administrație, în valoare de 18.476 lei, potrivit site-ului BNR.

Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu are salariu de 40.430 lei și indemnizație de membru al Consiliului de administrație, de 18.313 lei.

Viceguvernatorul Liviu Voinea câștigă un salariu de 37.764 lei și indemnizație de membru al Consiliului de administrație de 17.103 lei.

În plus față de salariul lunar, se acordă anual şi alte venituri: indemnizație de vacanță, care constă în echivalentul unui salariu lunar net, alte drepturi bănești de maximum 1,6 salarii nete lunare, participare la profit, în valoare de cel mult un salariu net lunar, scrie realitatea.net.

La încetarea contractului individual de muncă, salariații BNR beneficiază de o indemnizație de pensionare, egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit, cu condiția ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără întrerupere, minimum 6 ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condiţiilor legale de încetare a contractului individual de muncă, potrivit site-ului BNR.

În cazul salariaţilor care au lucrat în Banca Naţională a României mai puţin de 6 ani, fără întrerupere, anterior îndeplinirii condiţiilor de încetare a contractului individual de muncă, indemnizația de pensionare se acordă, astfel: 5 ani – 10 salarii; 4 ani – 8 salarii; 3 ani – 6 salarii.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *