Skip to content
Politică

BNR îl trage de urechi pe Tudose după răbufnirile acestuia

thestar.com

Banca Națională a României (BNR) îl trage de urechi pe prim-ministrul Mihai Tudose după răbufnirile acestuia împotriva sistemului bancar și a instituției conduse de către Mugur Isărescu.

Mai precis, Consiliul de Administraţie (CA) al BNR, întrunit în şedinţa din 27 noiembrie, anunţă că „a luat act de declaraţiile publice ale premierului Mihai Tudose” în legătură cu activitatea Băncii Naţionale şi îşi exprimă „dorinţa de a avea o întâlnire” cu șeful Guvernului, scrie Mediafax.

„În continuarea bunei colaborări instituţionale existente, Consiliul de Administraţie al BNR îşi exprimă dorinţa de a avea o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, pentru discutarea evoluţiilor economice şi financiare actuale”, se arată într-un comunicat transmis marţi de banca centrală.

BNR menţionează că mandatul băncii centrale presupune informarea cu regularitate a Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului şi a opiniei publice în legătură cu activitatea sa. În acest sens, BNR publică Raportul anual de activitate, Rapoarte trimestriale asupra inflaţiei, Rapoarte semestriale de stabilitate financiară şi Minute de politică monetară după fiecare decizie a CA al BNR, toate aceste documente prezentând în mod transparent activitatea băncii centrale, în corelaţie cu evoluţiile economice şi financiare interne şi internaţionale.

Amintim că Tudose a reproşat BNR joia trecută, într-o emisiune la Antena 3, că nu a intervenit pentru a stopa aprecierea euro în raport cu leul şi că a permis băncilor să reducă nivelul minim al rezervelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *