Skip to content
Economie Societate

BNR: Masa monetară a crescut cu 9,9% în aprilie, până la 390,09 miliarde lei

Masa monetară în sens larg a urcat cu 9,9% (5,5% în termeni reali) în aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 390,09 miliarde lei (81,7 miliarde de euro), arată datele Băncii Naţionale a României (BNR), publicate vineri.

În martie, masa monetară în sens larg a urcat cu 9% (4,8% în termeni reali), faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 383,059 miliarde de lei (80,46 miliarde de euro), scrienews.ro.

În aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, din totalul masei monetare, masa monetară în sens restrâns (numerarul aflat în circulaţie în afara sistemului bancar şi depozitele overnight) a înregistrat un avans de 14,4%, până la 241,702 miliarde de lei.

Totodată, masa monetară în sens intermediar (masa monetară în sens restrâns plus depozitele cu durata iniţială de până la doi ani inclusiv) a înregistrat o creştere de 9,9%, până la 390,09 miliarde de lei.

Masa monetară în sens larg cuprinde masa monetară în sens intermediar şi alte instrumente financiare (împrumuturi din operaţiuni repo, acţiuni/unităţi ale fondurilor de piaţă monetară, titluri de natura datoriei cu maturitatea de până la doi ani inclusiv).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *