Skip to content
Economie Societate

BNR, PRIMA reacție după anunțul PSD-ALDE că îl vor susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat

Cotidianul.ro

Mugur Isărescu este susținut de PSD și ALDE pentru un nou mandat la șefia BNR, a anunțat luni, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu după ședința Coaliției PSD-ALDE.

DETALII AICI: Tăriceanu, anunț de ULTIMĂ ORĂ: pe cine susține coaliția la șefia BNR

Tăriceanu a declarat că, în urma discuţiei avute cu premierul Viorica Dăncilă, se va merge pe susţinerea lui Mugur Isărescu pentru reînnoirea mandatului acestuia de guvernator al Băncii Naţionale a României. Decizia este una surprinzătoare în contextul în care PSD-ALDE l-au atacat constant pe viceguvernatorul Băncii Naționale.

DETALII AICI: PNL îl susține pe Isărescu pentru un nou mandat la BNR

La o zi după, și Partidul Național Liberal(PNL), prin vocea președintelui Ludovic Orban, a anunțat că-l va susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat.

PSnews.ro a obținut în exclusivitate și o primă reacție din partea BNR. Astfel, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, a declarat că instituția condusă de Mugur Isărescu a avut întotdeauna „o colaborare instituțională bună” cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și premierul Viorica Dăncilă.

„Întotdeauna am avut o colaborare instituțională bună și cu domnul Tăriceanu, și cu doamna Viorica Dăncilă. Cu doamna Dăncilă, domnul guvernator a fost membru în comisia de elaborare a raportului privind trecerea la euro. Dânsul era vicepreședinte, iar doamna Dăncilă era președinte al acelei comisii. Au fost câteva întâlniri de lucru consistente, dovadă că raportul s-a și finalizat”, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, în exclusivitate pentru PSnews.ro

Amintim că, înainte de alegeri, Liviu Dragnea și apropiații săi erau într-un război total cu Isărescu și îl amenințau cu demiterea. Acum situația s-a schimbat, iar coaliția îl susține pe Isărescu, fapt care a generat tensiuni atât în PSD, cât și în ALDE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *