Skip to content
Politică

BNR: Tudose a făcut o declarație neinspirată de om care nu are de-a face cu băncile!

republica.ro

Reacţia Băncii Naţionale a României după declaraţiile premierului Tudose nu a întârziat să apară.

Citiți și Tudose continuă atacul asupra băncilor: Pe lângă voi, Terente era copil!

Astfel, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat, miercuri, pentru postul de televiziune B1 TV, că premierul nu se pricepe la bănci și că afirmațiile acestuia sunt neinspirate.

”Cred că premierul a făcut o declarație neinspirată de om care nu are de-a face cu băncile. Dar Guvernul pe care îl conduce are de-a face zi de zi cu băncile, pentru că în fiecare lună Guvernul se împrumută de la bănci să plătească salarii, să plătească pensii, să facă cheltuieli, apoi adună bani din impozite și taxe și plătește datoriile la bănci. E o relație continuă, un cerc care nu se închide niciodată și nu se oprește niciodată.

Ceea ce trebuie să înțelegem e că acest cerc se învârte într-un spațiu reglementat de lege. Dacă legile sunt interpretabile, atunci pot interveni derapaje în această circulare continuă. Și intervin derapaje și e inevitabil când legile nu au o direcție clară și nu sunt ferme.

BNR supraveghează, dar în țara asta, ca peste tot în lume, e o diferențiere de atribuții în lumea banilor. Problemele de fiscalitate sunt la Guvern în exclusivitate, iar BNR-ului îi e interzis prin lege să se amestece în fiscalitate”, a declarat, pentru B1 TV, Adrian Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *