Skip to content
Politică

Boala îl macină pe Omar Hayssam. Băsescu: Mi-aş dori să nu moară în puşcărie

romaniatv.net

Omar Hayssam, cunoscut cel mai bine pentru rolul jucat în criza jurnaliştilor români răpiţi în Irak în aprilie-mai 2005, este măcinat de boală, în spatele gratiilor.

Anunțul a fost făcut chiar de fostul președinte, Traian Băsescu, invitat luni seară la o televiziune. Conform liderului Partidul Mișcarea Populară, soția lui Omar Hayssam l-a contactat, explicându-i starea de sănătate a sirianului și rugându-l pe ex-șeful de stat să îi ajute, conform B1.ro.

Pe acest fond, Băsescu a afirmat că nu regretă că l-a adus înapoi în țară pe Hayssam – după ce a fost eliberat din arest pe motive medicale, în iulie 2006, şi a fugit din România -, însă nu ar vrea ca acesta să moară în spatele gratiilor, ci în arest la spital.

„Am fost sunat de soţia dânsului zilele trecute şi am primit-o acum o lună. Mi-a spus că este extraordinar de bolnav şi probabil o să moară în închisoare. Sigur că nu pot spune că am pe conştiinţă faptul că l-am adus. Mi-am făcut datoria, dar nu aş vrea să moară cum au murit alţii în puşcărie. Dacă este în fază terminală, lasă-l în arest într-un spital, lasa-l să fie tratat. Dacă soţia lui mi-a spus adevărul. Şi aici avem o problemă cu penitenciarele. Îl ţin până moare, ca pe amărâtul acela de la ATRA, Adamescu. (Pledez-n.r.) pentru ca Omar Hayssam să nu moară în puşcărie.(…) Mi-am dat seama că solicitarea vine din disperare. (…) Mi-aş dori să nu moară în puşcărie pentru că nu-i omeneşte”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *