Skip to content
Sport

BOALA SECRETĂ de care suferea Nicolae Ceauşescu

Nicolae Ceauşescu nu a dus, din puncte de vedere medical, o viaţă uşoară, în ciuda averii şi relaţiilor pe care le avea.
Pe lângă scleroza din ultimii ani de viaţă, fostul dictator suferea de două afecţiuni rare. Una dintre ele este numită diverticuloză colonică, adevărul fiind relevat de medicul care s-a ocupat de el, Alexandru Oproiu.

A făcut colonoscopie şi a stat fără anestezie. S-a făcut consult şi s-a hotărât să se facă această colonoscopie. L-am consultat la Spitalul Elias, iar conoloscopia a fost făcută acasă. Avea încredere în medicină românească, nu se ducea afară„, a spus medicul, informează dcnews.ro.

Intervenţia s-a realizat la vila lui Ceauşescu din Primăverii, unde a fost adusă aparatura de la Fundeni. La intervenţie a asistat doar profesorul Eugeniu Proca, ministrul Sănătăţii din acea perioadă. Manevra avea riscuri foarte mari, în condiţiile tehnologice din perioada respectivă, fiind posibilă perforaţia colonului.

O altă boala pe care tovarăşul încerca să o ţină ascunsă a fost una care îi provoca des stări de leşin. De data aceasta, Ceauşescu a apelat la medicii chinezi, care încercau să îl trateze cu un medicament obţinut din viermi de mătase.

Aşa cum era de aşteptat, tuturor persoanelor din jurul lui le era interzis să vorbească despre starea de sănătatea a lui Nicolae Ceaușescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *