Nicolae Ceauşescu nu a dus, din puncte de vedere medical, o viaţă uşoară, în ciuda averii şi relaţiilor pe care le avea.
Pe lângă scleroza din ultimii ani de viaţă, fostul dictator suferea de două afecţiuni rare. Una dintre ele este numită diverticuloză colonică, adevărul fiind relevat de medicul care s-a ocupat de el, Alexandru Oproiu.
„A făcut colonoscopie şi a stat fără anestezie. S-a făcut consult şi s-a hotărât să se facă această colonoscopie. L-am consultat la Spitalul Elias, iar conoloscopia a fost făcută acasă. Avea încredere în medicină românească, nu se ducea afară„, a spus medicul, informează dcnews.ro.
Intervenţia s-a realizat la vila lui Ceauşescu din Primăverii, unde a fost adusă aparatura de la Fundeni. La intervenţie a asistat doar profesorul Eugeniu Proca, ministrul Sănătăţii din acea perioadă. Manevra avea riscuri foarte mari, în condiţiile tehnologice din perioada respectivă, fiind posibilă perforaţia colonului.
DOCUMENT Buna guvernare a USR în administrația locală. Cum fac risipă useriștii de banii de la bugetul de stat
VIDEO LIVE Scandal în Parlament la dezbaterea bugetului: Puterea și Opoziția se acuză reciproc de furt
Rareș Bogdan răspunde atacurilor venite dinspre USRPLUS: Acuzații dizgrațioase, tendențioase și lipsite complet de fundament
Omul rețelei de ”magistrați imobiliari” se întoarce la DIICOT. Silviu Mănăstire: Pe Iohannis și apropiații săi îi așteaptă vremuri grele
Adrian Dupu, noul secretar de stat DRRM, planuri pentru R.Moldova: Trebuie să vadă în România nu doar un frate, ci și proiecte concrete
O altă boala pe care tovarăşul încerca să o ţină ascunsă a fost una care îi provoca des stări de leşin. De data aceasta, Ceauşescu a apelat la medicii chinezi, care încercau să îl trateze cu un medicament obţinut din viermi de mătase.
Aşa cum era de aşteptat, tuturor persoanelor din jurul lui le era interzis să vorbească despre starea de sănătatea a lui Nicolae Ceaușescu.