Boala X, mai periculoasă decât COVID. Avertismentul OMS

Sursa foto: Pexels

OMS trage un semnal de alarmă în legătură cu o nouă boală care poate face ravagii. Conform experților, e mult mai periculoasă decât COVID.

Boala X este cea care ar putea genera haos la nivel mondial. Are o rată de mortalitate de 20 de ori mai mare decât cea de la COVID.

Puţini ar rămâne neatinşi de agentul patogen, acesta provocând prăbuşirea sistemelor de sănătate şi colapsul economiilor, în timp ce lumea ar încerca din nou să stăpânească o forţă a naturii.

În acest scenariu, experţi în domeniul sănătăţii la nivel mondial au luat cuvântul săptămâna aceasta în cadrul unui panel al Forumului Economic Mondial (WEF), desfăşurat sub tema: „Pregătirea pentru boala X”. Denumirea a fost propusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în 2018.

Din fericire, Boala X este ipotetică, denumind agenţi patogeni încă neîntâlniţi, capabili să declanşeze pandemii, scrie news.ro.

OMS explică faptul că acest termen „reprezintă recunoaşterea că o epidemie internaţională gravă ar putea fi cauzată de un agent patogen (un microorganism care poate provoca o boală) necunoscut în prezent ca fiind cauza bolilor umane”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: