Bobârnat, avocatul lui Nelu Tătaru: „Cineva a vrut să îl scoată din viața politică”

Foto PS News av. Radu Bobarnat

După audierea în Comisia juridică a lui Nelu Tătaru, Radu Bobârnat, unul dintre cei trei avocați care îl reprezintă pe fostul ministru al Sănătății în dosarul DNA, întrebat de PS News despre cine se află în spatele reclamațiilor acestuia, a spus că sunt multe semne de întrebare.

Av. Radu Bobârnat: „Se ridică prea multe semne de întrebare și asta mă întreb și eu. Pe cine a deranjat domnul doctor Nelu Tătaru?”

PS News: Mai mulți oameni politici, pacienți nemulțumiți?

„Analizați dumneavoastră și vedeți, poate găsiți un răspuns, dar părerea mea este că într-adevăr cineva a vrut să il scoată din viața politica”.

PS News: Au fost 45 de pacienți care, se pare că au dat bani doctorului Nelu Tătaru…

„Noi am participat și la audierile de la DNA unde o parte dintre cei 45 de suspecți au fost chemați la declarații să mărturisească în ce condiții au dat bani. să știți că al audierile la care eu am participat, toți au spus că au încercat să dea bani dar doctorul Tătaru nu a vrut să primească: A refuzat categoric dar i-am pus pe undeva când el nu se uita, ceea ce nu cred că îl culpabilizează pe domnul Tătaru”.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a dat, luni, un raport de admitere, în unanimitate, pe cererea de ridicare a imunităţii deputatului Nelu Tătaru, acuzat de DNA de luare de mită. Acesta a participat la şedinţa comisiei, împreună cu avocata sa.

Şedinţa Comisiei s-a desfăşurat cu uşile închise.

Înainte de şedinţă, Nelu Tătaru a declarat că este nevinovat, că nu a luat niciodată bani de la pacienţi şi că vrea să se facă dreptate în ceea ce îl priveşte.

“Nu vreau decât să se facă dreptate. Sunt nevinovat. Nu am primit niciun ban. Ieri am văzut prima dată dosarul. Nu am atins niciun ban, au fost nişte provocări. Nu am acceptat bani. Mai mult de 60% din timpul meu în Huşi este în spital, spitalul este casa mea, acolo consult, acolo dorm, acolo mănânc”, a spus Tătaru.

Raportul deputaţilor jurişti a fost depus la Biroul Permanent, care urmează să stabilească votul în plen, tot luni.

Ridicarea imunităţii parlamentarului se face cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

Conducerea Camerei Deputaţilor s-a reunit, vineri, de la ora 14.15, în şedinţă online, la scurt timp după ce DNA a cerut încuviinţarea pentru percheziţii informatice şi domiciliare în cazul lui Nelu Tătaru.

Ministrul Justiţiei a adresat preşedintelui Camerei Deputaţilor în cursul zilei cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului PNL, în sensul încuviinţării efectuării procedurilor privind percheziţia.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: