Skip to content
Politică

Boc iese la rampă: proiecte extrem de importante pentru Cluj, blocate de București

www.catavencii.ro

Fostul premier Emil Boc scoate la iveală detalii despre proiecte extrem de importante pentru Cluj, care sunt însă blocate de București.

Boc afirmă că există 56 de proiecte imobiliare blocate, din cauza faptului că nu există soluții de trafic, potrivit dcnews.ro

Azi, avem 56 de proiecte imobiliare blocate, aflate în diverse stadii de analiză de circulație pentru că nu sunt alternative. Proiectele sunt din zonele critice: Borhanci, Soporului, Câmpului, Bună Ziua, adică zone în care se presupune să existe o legătură cu centura. Dacă nu se realizează conexiunea cu Centura Metropolitană a Clujului pur și simplu nu poți să desenezi arterele de circulație la complexele imobiliare, care presupun 100 – 200 – 300 de apartamente. Stăm cu ele blocate pentru că nu există soluții de trafic. Pe celelalte artere se mai pot aproba, ca și pe Bună Ziua, numai după ce va fi lărgită strada la 3 sau 4 benzi și facem alternative. Până atunci stăm cu proiectele blocate.

Clujul este blocat de București pe câteva proiecte majore de infrastructură, care temperează dezvoltarea lui. Și economică, și imobiliară și de trafic. Noi facem parkinguri, benzi dedicate pentru transport în comun, sensuri giratorii, încurajăm transportul în comun, cumpărăm mijloace de transport, dar centurile de ocolire țin de guvern peste tot în lume”, a detaliat Emil Boc pentru Realitatea FM, potrivit Dcnews.ro

Nu trebuie luați bani de nicăieri, ci vin de la UE pentru transporturi. Riscăm să îi pierdem după 2020, după ieșirea Marii Britanii din UE, dacă nu accesăm acești bani”, a mai adăugat Boc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *