Skip to content
Politică

Boc, întâlnire de taină cu Orban. Compromisul făcut de liderul PNL pentru grupul nemulțumiților de la Cluj

colaj PS News
" "

Războiul anti-Orban pornit în PNL de grupul de Cluj începe să se stingă. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că Ludovic Orban a avut marți o întâlnire cu Emil Boc, cel care conduce, alături de Ilie Bolojan, grupul nemulțumiților din PNL. Primarul municipiului Cluj Napoca le-a precizat apropiaților că discuția pe care a avut-o cu Orban „a fost bună”, semn că cei doi s-au decis să îngroape securea războiului, cel puțin până când va fi organizat un Congres.

Totodată, se pare că Ludovic Orban a cedat județului Cluj, ca semnal de împăcare, una dintre cele mai importante funcții din Executiv, cea de secretar general al Guvernului (SGG), poziție ce urmează să fie ocupată de actualul prefect Mircea Abrudean. Ludovic Orban și-a a dorit mult să-și păstreze funcția de SGG sub control propriu și a dorit să-l numească pe Tănase Stamule, un liberal susținut și de PNL Giurgiu pentru această poziție.

" "
" "

Și președintele Klaus Iohannis a intervenit în conflictul din PNL. Șeful statului le-a cerut liberalilor să nu se mai certe în spațiul public și să se concentreze pe guvernare. Totodată, Iohannis le-ar fi spus acestora că vor putea să se dueleze la proximul Congres al PNL, care va avea loc, cel mai probabil, în toamna acestui an.

Facem precizarea că secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

„Cei care vor merge la congres vor stabili locul fiecăruia în partid”

Reamintim că primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a declarat marți, referitor la scandalul din Partidul Național Liberal, că „până la un punct” este firesc să se discute în public problemele din interior, însă continuarea polemicii este „păguboasă”. Liderul PNL susține că nu își dorește nicio funcție în partid și că președintele PNL poate fi schimbat doar la congres.

„PNL este un partid viu, dinamic și este firesc să existe puncte de vedere din interior exprimate în exterior. Până la un punct însă. Continuarea lor e nefirească, păguboasă. Trebuie să rămână în partid. Vom avea un congres unde trebuie să fie o comptetie politică între programe. Cred că PNL are nevoie și de Rareș Bogdan și de Robert Sighiartău, iar cei care vor merge la congres vor stabili locul fiecăruia în partid”, a declarat Boc.

 

" "

2 comentarii la “Boc, întâlnire de taină cu Orban. Compromisul făcut de liderul PNL pentru grupul nemulțumiților de la Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *