Skip to content
Politică

Boc intră la rupere, după ce Clujul a pierdut Prefectura: „Criteriile n-au fost cele mai potrivite!”

colaj PS News
" "

Grupul PNL de Cluj este nemulțumit de rezultatul negocierilor PNL – USR PLUS – UDMR privind prefecții. După Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, și primarul Emil Boc a declarat public că rezultatul negocierilor „nu a fost conform așteptărilor”. Într-o intervenție la un post de televiziune, Boc a ținut să precizeze că organizația PNL Cluj a adus ”cel mai mare număr de voturi” în ”zestrea PNL, dintotdeauna”.

”De asemenea, n-am pierdut nicio alegere la nivelul județului Cluj și a primăriei municipiu reședință de județ. E greu să le explici colegilor de partid că această organizație nu poate să mențină funcția de prefect, în condițiile în care avem un prefect foarte bun care a reușit să mențină sub control pandemia într-un oraș greu. (…) Pe de altă parte, nu sunt absurd și știu că viața de coaliție nu e ușoară. Totuși, criteriile cred eu că n-au fost cele mai potrivite și care să recompenseze performanța politică.

" "
" "

Și noi, la rândul nostru, trebuie să dăm explicații colegilor de partid care au stat spate în spate cu noi, am câștigat toate alegerile. Suntem și noi întrebați cum este posibil. Și noi o să întrebăm mai sus”,  a spus acesta.

Întrebat pe cine va întreba ”mai sus” și dacă-i va cere explicații lui Ludovic Orban, Emil Boc a răspuns că este corect să discute ”nuanțele” în interiorul partidului.

”Ca și primar, evident, voi colabora cu orice entitate a statului român, pentru că respectarea legii și a legalității nu se negociază cu nimeni, indiferent că e PNL sau UDMR. Din acest punct de vedere lucrurile să fie foarte clare, să nu punem sub semnul întrebării legea și legalitatea”, a continuat Emil Boc.

Gruparea „puciștilor” de la Cluj, condusă de tandemul Boc-Bolojan, pierde funcția mult râvnită pentru actualul prefect de Cluj, Mircea Abrudean, dar și prefectura, poziție obținută la negocierile coaliției de partidul lui Kelemen Hunor. Așadar, deși liderii PNL Cluj s-au angajat că se vor lupta la centru pentru a obține funcția de Secretar general al Guvernului pentru Abrudean (aceasta având o reală însemnătate politică), în realitate aportul lor a fost zero, Clujul pierzând atât poziția de prefect cât și pe cea de subprefect, care va reveni unui reprezentant PLUS.

DETALII AICI: Din conflictul lui Orban cu grupul de la Cluj câștigă prietenii lui Cîțu: Oamenii premierului pun mâna pe funcții, ”puciștii” pierd pe linie

2 comentarii la “Boc intră la rupere, după ce Clujul a pierdut Prefectura: „Criteriile n-au fost cele mai potrivite!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *