Skip to content
Politică

Boc, strâns cu ușa de comisie să dea răspunsuri despre alegerile din 2009

ziardecluj.ro

 

Fostul prim-ministru și actualul primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost miercuri chemat în fața comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, asta după ce zilele trecute a fost rândul mai multor actori implicați să fie luați la întrebări de către aleșii care se ocupă de acest caz. Miercuri trebuia să mai fie prezentă și Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, însă aceasta a refuzat să se prezinte la audieri.

Citiți și: Emil Boc, așteptat în fața comisiei parlamentare de anchetă

Audierea edilului clujean a decurs fără prea multe lămuriri din partea acestuia, răspunsurile fiind mai mult evazive și fără a crea ipoteze.

„Aceste aspecte le puteţi lămuri dumneavoastră, cu privire la presupusele întâlniri care au avut loc. Eu nu mă pot pronunţa şi nu pot veni cu ipoteze”, a comentat Boc, potrivit Realitatea.net.

De asemenea, Boc și-a expus părerea despre Gabriel Oprea și funcția pe care a deținut-o în cadrul guvernului. Oprea a fost un „ministru performant al Guvernului şi a respectat întocmai programul de guvernare şi şi-a îndeplinit cuvântul dat în Guvern”, a opinat ex-premierul.

Cu toate acestea, Emil Boc a evitat să răspundă la întrebări ce țin de promovarea lui Oprea ca șef al MAI.

Citiți și: Fost șef al SPP, dezvăluiri explozive despre ascensiunea lui Oprea

”În urma rezultatului alegerilor, s-a intrat într-un proces de negociere politică pentru formarea noului Guvern, iar în urma negocierilor purtate la nivel de partid s-au închieat alianțe politice corespunzătoare pentru a forma o majoritate capabilă să susțină un Guvern, asta fără a avea vreo legătură cu întâlnirea de la Gabriel Oprea. Eu nici nu știam despre această întâlnire, am aflat din mass-media”, a afirmat Boc, conform înregistării din timpul anchetei, citate de Antena3.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *