Skip to content
Politică

Bode, despre cazul Culiță Sterp: „Nu sunt de acord că poliţia a încercat să muşamalizeze acest caz, dimpotrivă”

Inquam Photos / George Călin

Ministrul de Interne Lucian Bode nu crede că polițiștii din Cluj au încercat să muşamalizeze accidentul provocat de cântărețul de manele Culiţă Sterp. El spune că poliţia a „acţionat în dinamică” şi a făcut cercetarea la faţa locului.

„Nu sunt de acord cu dumneavoastră că Poliţia a încercat să muşamalizeze acest caz, dimpotrivă. Poliţia a acţionat în dinamică, a făcut cercetarea la faţa locului, iar măsura reţinerii pentru 24 de ore este cea mai dură într-o astfel de situaţie”, a spus Bode, răspunzând la întrebarea unui jurnalist.

„Persoana respectivă a fost reţinută pentru două infracţiuni şi anume vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţistului. Aşadar, avem o anchetă penală în curs. Astăzi, cetăţeanul respectiv va fi prezentat în faţa instanţei şi instanţa va decide măsurile în continuare”, a adăugat ministrul.

„Niciodată Poliţia Română nu va comunica urmărind imagini apărute la televizor. Poliţia Română comunică pe baza datelor pe care le obţine din descărcarea aparatului radar să vadă exact viteza cu care a circulat, cercetarea la faţa locului şi, după ce toate aceste elemente au fost finalizate, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore”, a mai spus el.

„Nu cred că ar fi fost normal ca Poliţia să comunice despre această măsură înainte de a veni rezultatele de la analizele, de la probele recoltate. Nu cred că Poliţia ar fi trebuit să comunice o eventuală măsură a reţinerii până când aceste date nu i-ar fi fost prezentate persoanei în cauză. În consecinţă, consider că au acţionat gradual corect, au efectuat cercetarea la faţa locului şi pe baza probelor pe care le-au strâns au luat măsura cea mai dură, reţinerea pentru 24 de ore. Mai departe, instanţa va spune ce se întâmplă cu persoana respectivă”, a mai spus Bode.

Culiţă Sterp e acuzat că a provocat un accident în centrul orașului Cluj-Napoca și apoi a fugit. Momentul a fost surprins de o cameră de de bord. În imagini se vede cum cântărețul de manele intră cu viteză în intersecție, fără să se sigure și lovește altă mașină.

Bărbatul care se afla la volan a fost rănit și a ajuns la spital pentru îngrijiri, dar nu a avut nevoie de internare. Polițiștii l-au găsit pe Culiță Sterp și l-au testat cu etilotestul: avea o alcoolemie de 0,41 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Așa că e acum urmărit penal pentru conducere sub influența alcoolului, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, conform Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *