Skip to content
Politică

Bode despre demiterea lui Voiculescu: Nimeni nu este de neînlocuit

Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu
" "

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a comentat luni dimineaţa scandalul demiterii ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmând că nimeni nu este de neînlocuit. El a spus că externarea pacienţilor de la Spitalul Foişor, de vineri seara,”nu a fost deloc în regulă”.

Nimeni nu este de neînlocuit. Mă refer la toată lumea. Ca simpu cetăţean, am văzut că modul în care a fost organizată externarea pacienţilor nu a fost deloc în regulă. Putem discuta foarte mult de ce s-a întârziat atât de mult. Efectul însă l-am văzut cu toţii şi este inadmisibil ca aşa ceva să se mai întâmple.  Eu nu aş fi lăsat niciodată pacienţii să fie traumatizaţi în miez de noapte, e un lucru traumatizant. Modul în care a fost organizată externarea pacienților nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici, când s-a semnat ordinul de transformare a spitalului în spital Covid,  mutarea pacienților, nu a hotărât nici MS, nici DSU. De comun acord medic -pacient decid cum anume se face externarea. Am văzut acea imagine care ne-a șocat pe toți, cu un pacient care era introdus în portbagajul unei mașini a aparținătorilor. Am întrebat ce se întâmplă. Am înțeles că medicul curant, împreună cu pacientul, cu familia, au decis așa pentru că au aranjat mașina astfel încât pacientul să fie transportat. De comun acord au făcut asta„, a declarat Bode.

" "
" "

Întrebat dacă Voiculescu ar trebui să îşi dea demisia în urma gafelor pe care le-a făcut în ultima perioadă, Bode a spus: “Eu nu emit astfel de opinii în calitate de ministru în cabinetul din care face parte şi domnul Voiculescu. Primul ministru are această calitate”.

Mai mulţi liberali intenţionează să ceară demiterea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, în cadrul Biroului Executiv al PNL, care va avea loc luni.

În acelaşi timp, partenerii de guvernare de la USRPlus au anunţat că susţin în continuare mandatul lui Voiculescu la şefia Ministerului Sănătăţii, în ciuda ultimelor gafe ale acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *