Skip to content
Politică

Bode: Doar 15% dintre şcoli au autorizaţie de securitate la incendiu, doar 30% au pază proprie

Inquam Photos / Silviu Filip
" "

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat luni seara, la Digi 24, că peste 11.000 de poliţişti au asigurat buna desfăşurare a circulaţiei şi siguranţa în preajma şcolilor, în prima zi de reluare a cursurilor faţă în faţă. Bode a dezvăluit însă şi o situaţie îngrijorătare referitoare la siguranţa în şcoli.

„În România avem 25.503 clădiri în care funcţionează unităţi de învăţământ. Din acestea, 4000 nu au demarat procedurile pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. 15% au autorizaţie, 20% sunt în curs de obţinere a aurozaţiei şi 50% nu au nevoie de autorizaţie„, a declarat Bode.

" "
" "

Ministrul a dezvăluit că vineri 14 unităţi de învăţământ nu aveau vineri sistem de încălzire funcţional. Acolo unde nu s-a putut face funcţional sistemele de încălzire, cursurile au rămas online.

Dintre cele aproape 18.000 de şcoli din România, doar 6000 au o formă de pază proprie, a mai dezvăluit Bode, în vreme ce restul fie au doar camere de supraveghere, fie nu au niciun sistem de siguranţă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *