Skip to content
Politică

Bode, exigent cu principalul partener de guvernare. Întrebat ce notă dă colaborării cu PSD: 7!

Facebook/Lucian Bode

Secretarul general interimar al PNL, Lucian Bode, apreciază colaborarea cu PSD ca fiind de nota 7 şi spune că românii acceptă în proporţie de peste 60% componenţa actualei coaliţii.

Referitor la ipoteza ca PNL să ia în calcul o candidatură comună cu PSD la alegerile prezidenţiale viitoare, Bode a precizat că este greu de răspuns, dar liberalii au capacitatea de a avea un candidat câştigător. Întrebat, luni seară, la Digi 24, ce notă dă colaborării cu PSD, secretarul general interimar al PNL, Lucian Bode, a afirmat: ”7! Toate sondajele indică astăzi un grad de acceptabilitate a acestei coaliţii de peste 60%, de aceea mi-am permis să dau nota 7, luând ca reper ceea ce spun românii”. Bode a precizat că PNL nu este ”partid balama”.

”Să fie foarte clar: PNL dă guvernări, nu participă la guvernări în calitate de partid balama. Sunt absolut convins că, în 2024, PNL poate da guvernarea României, depinde doar de noi”, a adăugat secretarul general al liberalilor.

Potrivit News.ro, acesta apreciază că este important să fie depăşită ”această criză de securitate”, iar liberalii să se consolideze ca ”cel mai mare partid de dreapta”. ”Să intrăm în alegerile din 2024 ca un partid care a unit dreapta în jurul său (…) Am convingerea că PNL va demonstra că merită să guverneze România şi după 2024”, a mai afirmat Bode.

Întrebat dacă PNL ia în considerare o candidatură comună la alegerile prezidenţiale cu PSD, Bode aspus: ”Este dificil de răspuns la această întrebare (…) PNL are capacitatea de a promova o persoană care să candideze şi să câştige alegerile prezidenţiale”.

În ceea ce priveşte candidaturi comune la parlamentare, Bode a precizat că s-a mai făcut asta: ”Trebuie să învăţăm din ce a fost bine, din ce a funcţionat şi ce nu a funcţionat, nu cred că este bine să repetăm greşelile trecutului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *