Skip to content
Politică

Bode: Sunt convins că discuţiile pe care le vom avea pe parcursul celor două zile vor reconfirma dorinţa noastră de a consacra Forumul Salzburg drept un instrument regional foarte util pentru securitatea europeană

Inquam Photos / George Călin

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că discuţiile care vor avea loc, la Bucureşti, la lucrările Forumului Salzburg, vor reconfirma dorinţa de a consacra evenimentul drept ”un instrument regional foarte util pentru securitatea europeană şi siguranţa cetăţenilor”.

”Sunt onorat să prezidez lucrările acestei conferinţe la care participă, la invitaţia României, miniştri şi reprezentanţi de rang înalt din 9 state membre UE şi din 7 state din imediata vecinătate a UE, dar şi din cadrul Comisiei Europene şi ale celor mai importante agenţii europene, formate regionale de cooperare şi organizaţii internaţionale. Conferinţa are rolul de a coagula la nivel strategic şi politic poziţii comune ale statelor membre în domenii de interes pentru afacerile interne. Vom avea prilejul pe parcursul celor două zile de discuţii să abordăm aspecte de interes deosebit, precum managementul consecinţelor agresiunii ruse împotriva Ucrainei, gestionarea crizelor de migraţie suprapuse şi măsuri concrete pentru menţinerea securităţii şi stabilităţii în Republica Moldova şi în Balcanii de Vest. Sunt convins că discuţiile pe care le vom avea pe parcursul celor două zile vor reconfirma dorinţa noastră de a consacra Forumul Salzburg drept un instrument regional foarte util pentru securitatea europeană şi siguranţa cetăţenilor noştri”, a afirmat Bode, marţi, la lucrările Conferinţei Ministeriale a Forumului Salzburg, care se desfăşoară la Bucureşti.

România, prin Ministerul Afacerilor Interne, asigură Preşedinţia în curs a Forumului Salzburg, iar evenimentul care se desfăşoară în aceste zile la Palatul Parlamentului reprezintă cel mai important eveniment al Preşedinţiei române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *