Skip to content
Politică

Bodea face praf tehnocrații: Fie șpagă, fie etnobotanice!

fn24.ro

Senatorul PER Cristian Bodea șterge pe jos cu actualii guvernanți tehnocrați.

Într-un comunicat trimis, vineri, PSnews.ro, parlamentarul (fost membru al PNL) îi critică pe oamenii lui Dacian Cioloș, susținând că „râsul a devenit pericol public” pentru ei.

Evident, politicianul se referă la recentul proiect de ordin de ministru (OM), prin care s-ar da undă verde uciderii a sute de animale sălbatice.

CITIȚI ȘI: Nou dezastru tehnocrat. Ordin să fie OMORÂTE sute de animale

În acest context, Cristian Bodea reclamă „tupeul” cu care a fost anunțat „noul șmen tehnocrat”.

„La Ministerul Mediului fie se ia șpagă, fie se consumă etnobotanice! Altfel nu se explică tupeul cu care au anunțat, pe față, noul șmen tehnocrat: vânzarea către miliardarii «multinaționali» a animalelor care au mai rămas prin pădurile României”, punctează Bodea.

Senatorul ecologist continuă, arătând cine și în ce măsură ar beneficia de pe urmele acestui OM.

„E logic, atunci când «trofeul» se plătește cu 8.000 euro, te mănâncă palma să le donezi bogătașilor lumii un lot de 552 de urși, 1.000 de lupi și 500 de râși și pisici sălbatice. Mai ales, că aceste ”aprobări” se obțin, de obicei, cu o șpagă consistentă, de pe traseul samsarilor de vânătoare. Și nu ar fi de mirare dacă DNA v-a descoperi, colo peste 10 ani, că de-alde Ion Țiriac, Volker Schmidt, Sandor Csany, Klaus Mangold, plictisiți de atâția mistreți, au trimis „ordinul” în plic, ca și comisionul aferent. Norocul celor din minister e că prostia nu doare! Câtă minte trebuie să ai ca să justifici un asemenea măcel cu pagube mărunte, de 66.779 de lei la lup și 783.018 de lei la urs? Pe ce logică dai omor dublu la lupi, dacă urșii sunt de zece ori mai malefici? După ce calcule, dacă bietele animale, înghesuite în păduri tot mai mici, au făcut pagube de numai 188.000 euro, decizi tu să măcelărești de 10 milioane de euro? Iar, dacă pisicile sălbatice și râșii nu au distrus nimic, de ce te apuci să le decimezi populația? S-or fi micționat pe vila vreunui ștab de la minister?” se întreabă Bodea.

Totodată, Cristian Bodea face o comparație între acest proiect de OM și Legea vânătorii, care a determinat protestul ciobanilor în fața Parlamentului, păstorii fiind nemulțumiți de limitarea numărului de câini la stâni.

„Ordinul Ministerului Mediului rivalizează prin tâmpenie cu Legea Vânătorii, care limita numărul câinilor ciobanilor și perioada de pășunat. Și acolo, ca și aici, tagma vânătorilor a apăsat pe butoanele potrivite, a influențat pe cine trebuie și și-a văzut interesele servite: să nu le mai mănânce nimeni iepurii și fazanii. Au și o scuză, pe lângă instinctul ucigaș, le e stomacul sensibil, obișnuit doar cu vânat la cuptor”, detaliază Bodea.

Nu în ultimul rând, vicepreședintele Partidului Ecologist Român îi cere premierului Dacian Cioloș să o demită pe Cristiana Pașca-Palmer din funcția de ministru al Mediului.

„În ultimul moment, Guvernul Cioloș dă cu cireașa peste tort! Doar asta mai lipsea ca românii să o ducă bine. Pădurile le vând la bucată pădurarii puși paznici la oi. Cele pe care nu le-a tăiat Schweighofer, le-a cumpărat IKEA. Au dat râurile pe mâna unor nemernici, care le-au distrus construind microhidrocentrale. Iar acum au găsit principalul «prădător» al economiei naționale: grupul infracțional constituit de râs cu pisica sălbatică. Pentru această performanță nemaipomenită nici la antologica ministră Prună, eu propun ca ministra Palmer, tehnocrata care «palmează» blana ursului din pădure, să fie medaliată în regim de urgență. Cu o DEMITERE…” încheie Cristian Bodea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *