Skip to content
Politică

Bodog calmează apele în cazul crizei după vaccinurile de rujeolă

vocea.biz

Ministrul Sănătății, Florian Bodog calmează apele în cazul crizei după dozele de vaccin pentru rujeolă. Ministrul a anunțat luni că săptămâna viitoare vor fi primite toate dozele necesare.

„In momentul de fata, (…) deja sunt, la Directiile de sanatate publica, cantitatile de vaccin hexavalent si cantitatile de vaccin tetravalent. Iar in ceea ce priveste vaccinul pentru rujeola, saptamana viitoare am asigurari ca va fi in tara”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit hotnews.ro

Ministrul Sănătății a fost prezent la o întâlnire de la Palatul Victoria cu Sorin Grindeanu și reprezentanții companiilor farmaceutice.

Potrivit lui Bodog, scopul întâlnirii a fost găsirea soluțiilor pentru îmbunătățirea managementului achizițiilor și al distribuirii vaccinurilor.

„La initiativa prim-ministrului, am avut o intalnire cu producatorii de vaccinuri care sunt prezenti in Romania. Aceasta intalnire a avut loc pentru a identifica cele mai bune solutii in vederea imbunatatirii managementului atat al achizitiilor, cat si al distribuirii vaccinurilor. (…) Au fost abordate probleme legate de achizitie, probleme legate de contracte multianuale. Am discutat si despre Legea vaccinarii. (…) Aceasta este inca in transparenta decizionala si urmeaza sa intre in citire, intr-o sedinta de Guvern”, a mai afirmat Bodog.

Totodata, Bodog a reiterat faptul că Ministerul Sănătății a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri și procedurile de notificare a Comisiei Europene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *