PSnews

Ultima Oră

Bodog le dă speranțe românilor. Vrea să aducă la Cantacuzino un cercetător din zona armatei

observatorcl.info

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat că a găsit un cercetător care ar fi dispus să devină manager al Institutului Cantacuzino, dar că urmează să aibă o discuție mult mai serioasă cu acesta pentru a putea lua o decizie.

„În momentul de față sunt în căutarea unui manager pentru Institutul Cantacuzino. Managerul trebuie să îndeplinească cerința de a fi cercetător principal minim gradul doi, conform legii. Am identificat un cercetător care vine din zona armatei și care, teoretic, ar dori să vină. Urmează să am o discuție în cursul zilei de azi sau de mâine„, a precizat ministrul, marți, în cadrul unei dezbateri privind problemele pe care le întâmpină persoanele diagnosticate cu hipertensiune arterială, potrivit Agerpres

Ministrul Sănătății a subliniat faptul că Institutul Cantacuzino nu are personal calificat pentru a producerea vaccinului, însă se s-a declarat optimist cu privire la rezolvarea acestei situații. Ministrul trage speranțe că tinerii vor fi atrași să lucreze în domeniul de cercetare, însă și la resurse.

„În paralel lucrez împreună cu domnul profesor Streinu Cercel la un plan de relansare a activității științifice, nu doar a activității de producție și administrative a institutului. De asemenea, am avut discuții și cu domnul ministru Valeca. Domnia sa mi-a confirmat faptul că de-a lungul anilor au fost alocați bani pentru cercetare și că mai există bani de alocat pentru Institutul Cantacuzino și luăm în calcul inclusiv inițierea unui parteneriat public-privat”, a precizat Bodog.

Bodog nu a exagerat cu optimistul și a spus lucrurilor pe nume și mai exact că lansarea linii de vaccin nu poate să fie un proiect care să fie pus în aplicare imediat, din diferite motive.

„Dacă dorim să avem o linie de vaccinuri care să ne acopere în primul și în primul rând necesarul țării noastre, trebuie să construim o linie de vaccin nouă. Pentru a relua producția pe linia de vaccin și pentru a relua producția acelor produse în care românii au încredere, avem nevoie de minim un an jumătate doar pentru autorizare. Deci, nu putem vorbi despre viitorul imediat apropiat, însă ceea ce pot să vă promit este că în cursul mandatului meu voi sta pe capul celui care va fi managerul Institutului Cantacuzino, la propriu, să îi asigur toată determinarea de care are nevoie pentru a relansa proiectul”, a menționat Bodog.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi